Tarsus’un 2018 bütçesi 476 milyon TL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un 2018 bütçesi 476 milyon TL


 

Tarsus Belediyesi Ekim ayı ikinci Meclis toplantısında 2018 bütçesi görüşüldü, gelir bütçesi 221 milyon 223 bin TL, gider bütçesi de 255 milyon 223 TL olurken, 34 milyon TL’lik banka nakdiyle denklik sağlandı.

Meclis, CHP Meclis üyeliğinden istifa eden Sercan Yaman’ın yerine geçen Orhan Can Bolat’ın yemin etmesiyle başladı. Madde halinde görüşülen bütçe meclis üyelerinin tamamının oyu ile kabul edildi. Oy birliğiyle geçen bütçe rakamlarının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “ Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atamızı rahmetle minnetle anıyorum. Atamızın ve bayrağımızın yolundan Allah bizleri ayırmasın. Şu anda yoğun bakımda olan sayın Deniz Baykal’a acil şifalar diliyorum. Almış olduğumuz bütçe kararları oy birliği ile kabul edildi. Hayırlı uğurlu olsun. Sizlerin vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum. Şehir içerisindeki sokak hayvanları ile ilgili bir çalışmayı Büyükşehir ile başlatalım. Yarın gece ödül almak üzere İspanya’ya yola çıkıyoruz. İnşallah şehrimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz. Teknik şartnameyle ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Hedefimiz Kasım ayı içerisinde otelin ihale tarihini almaktır. 1/5000’lik nazım imar planıyla ilgili Kentsel dönüşümle ilgili Duatepe mahallesinde çalışma sürüyor. Özellikle İsmetpaşa projesi Baca orada olduğundan dolayı Yüksek Anıtlar Kurulunda. Kurul sonrası vatandaşlarla sözleşme aşamasına geçilecek. Duatepe’yle de ilgili müteahhit belirli bir noktaya geldi. 2 Projemiz hayata geçtiğinde şehrimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Şu anda Tozkaparan Zahit mahallesinde Zorbaz vakfıyla bir takas trampa işi gerçekleştirmiştik. Oradan bize geçen arsanın toplam inşaat alanı yaklaşık 40 bin m2. Yani şu anda Tozkoparan tarafına 400 konut. Müteahhitlerin girmediği yada müteahhitlerin girmesini sağlayacağımız projeler üzerinde çalışıyoruz.  Gösteri merkezi inşaatımız devam ediyor. İnşallah güzel görünümlü çok amaçlı bir gösteri merkezine kavuşacağız. Kleopatra meydanı ile ilgili süreç devam ediyor. Yüksek anıtlar kurulundan izin çıktığı takdirde projeyi güncelleyip meydan projesinin ihalesine çıkacağız” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA