Yollar tehlike saçıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yollar tehlike saçıyor!


 

Yenişehir’deki Piri Reis Mahallesi’nde yapılan telekomünikasyon altyapı çalışmaları nedeniyle halk isyanın eşiğine gelirken, kazılan çukurların doğru düzgün kapatılmaması tehlikeye neden oluyor!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Yenişehir İlçesine bağlı Piri Reis Mahallesi’nde doğalgaz ve internet hattı yapım çalışmalarında kaldırımların tahrip edilmesi, açılan çukurların olması gerektiği gibi kapatılmaması nedeniyle mahalleliler isyanın eşiğine geldi. Yollarda oluşan çukurlar, hem yayalara hem de araç sürücülerin yaşamını tehlikeye atarken, açılan çukurların toprakla kapatılması nedeniyle birçok bölgede araç geçişi ve rüzgârın etkisi ile oluşan toz bulutları insan sağlığı olumsuz etkiliyor. Ayrıca çalışmalarda zaman zaman su ve elektrik hatlarına da zarar verilirken uzun ve kısa süreli enerji kesintileri yaşanıyor. Enerji kesintilerinde en büyük zararı esnaf görürken, Mersin Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürlüğü Ekiplerinin söz konusu firmaya, çalışmalar sırasında güvenlik önlemi almayarak mahalelilerin güvenliğini tehlikeye attıkları gerekçesi ile 6 bin Lira para cezası kestiği öğrenilirken mahalleliler bir an önce çalışmaların tamamlanmasını, yolların ve kaldırımların eski haline döndürülmesini istiyor.

“ENGELLİ GEÇİŞLERİNİ BİLE TAHRİP ETTİLER”

Pirireis Mahalle Muhtarı Aziz Ekinciler “Mahallemize Turkcell kablolu yayın sağlamak için çalışma yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında fiber kablo çekiyorlar. Çalışmalardan sonra betonlarını döküyorlar. Geçtiğimiz gün itibariyle belediyede 1116 sokaktan itibaren asfalt çalışmalarına başladı. Mahallelilerin toz nedeniyle şikâyetleri vardı. Daha sonra belediye ekipleri mahalleyi yıkadılar. İnşaat çalışmalarından dolayı zaman zaman bazı aksamalar meydana geliyor. Bu aksamalar ile ilgili bize şikâyetler geliyor. Yenişehir Belediyesi, Turkcell’den bir para aldı. Telekomünikasyon hattı çalışmalarının ardından belediye bu parayla gerekli onarımları yapacaktır. Mahallemizde sadece tahrip edilip bırakılan iki adet engelli geçişi var. Onlarla ilgili görüşmeleri yaptık kısa süre içerisinde iki adet engelli geçişimizin de onaracaklarını söylediler” dedi.

“İNSANLARIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATTIKLARI İÇİN CEZA KESTİK”

Turkcell Süperonline’nın yaptığı altyapı çalışmalarında neden olduğu tahribatın bedelini daha önceden aldıklarını açıklayan Mersin Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürü Zuhal Özananar ise “Biz çalışmalar öncesinde bize verilen ölçü listesine göre hesaplarımızı yapıyor sonra onlara hak ediş ve kesim hesap işlemi gerçekleştiriyoruz.  Şuanda kesin olmayan rakamlara göre 200 Bin Lira zemin tahrip bedeli aldık. Bu aldığımız bedel ceza olarak değil ilgili firmadan alınması gereken bir para bedelidir. Çünkü İlgili firma ilk olarak gelip bizden izin alıyor. Turkcell Superonline hattı döşeyeceğim diye. O altyapı kuruluşları bir yatırım yaptıkları için önlerini açıyoruz. Yaptıkları tahribat bedelini önceden alıyoruz. Daha sonra çalışmaların tamamlanmasıyla sorumluk sahasına göre o yolların onarımını yapıyoruz. Ya da ilçe belediyelerinin sorumluluk sahaları içindeyse yolların onarım bedelin onlara aktarıyor ve onarım çalışmalarını onlara yaptırıyoruz. O bölgede sadece yolların güvenlik önlemlerini yetersiz alarak insanların güvenliğini tehlikeye attıkları için iki seferde toplamda 6 bin lira ceza kesmiştik” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA