Üniversite dine sarıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversite dine sarıldı!


 

Kentteki bilimin ana merkezi olan MEÜ’nün akademik yıl resmi törenine MEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz’ün “Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan ‘Oku Ayeti’ne’ sıkı sıkı sarılarak sürekli okuyup düşünce dünyamıza değerler katarak günümüze ve geleceğimize katkı sağlayacak gereksinimler için çabalay

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Üniversitesi’nde 736’sı öğretim üyesi; 1634 öğretim elemanı, 1529 idari personel görev ve 20 Bin 470 Lisans 5200’ü lisans üstü, 22 bini ön lisans olmak üzere toplamda 48 bin öğrencinin görev aldığı yeni eğitim yılının açılış töreni Çiftlikköy Kampusu’nda gerçekleştirildi.

İlk olarak kampus içerisinde bulunan Cumhuriyet alanındaki Atatürk Büstüne çelenk sunulması ile başlayan 25. Açılış Yılı Töreni hemen akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Program daha sonra Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam etti. Yapılan törene Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin katılmazken törene birçok kurum temsilcisi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Kültür Merkezi’ndeki program MEÜ Öğrencilerinden Burak Sever’in konseri ile başladı.

Konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Kentteki bilimin ana merkezi olan MEÜ’nün akademik yılı resmi töreninde ilk konuşmayı yapan MEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz’ün “Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan ‘Oku Ayeti’ne’ sıkı sıkı sarılarak sürekli okuyup düşünce dünyamıza değerler katarak günümüze ve geleceğimize katkı sağlayacak gereksinimler için çabalayacağız” sözleri damga vurdu.

“KURAN-I KERİM’İN İLK EMRİ OLAN OKU AYETİ’NE SIKI SIKI SARILACAĞIZ”

MEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz, “Ülkemizde üniversitelere yönelik gelen talepler her geçen gün artıyor. Gelişen bu süreçte talebeler olan bizlere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Öğrenciden ziyade talebe kelimesine dikkat çekmek istiyorum. Çünkü öğrenci öğrenmek kelimesinden talebe talep eden kelimesinden gelmektedir. Bizler bilgiye aç bir şekilde sürekli yeni şeyler öğrenme çabasında olan ve talep eden olacağız. Bu süreçte bizler Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan Oku Ayeti’ne sıkı sıkı sarılarak sürekli okuyup düşünce dünyamıza değerler katarak günümüze ve geleceğimize katkı sağlayacak gereksinimler için çabalayacağız. Ancak tek düze kitaplara değil her görüşten her düşünce dünyasından, her medeniyetten kitaplara okuyacak aklı kullanarak yorumlayacak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bilgileri hayata adapte etmeye çalışacağız. Düşünceden asla vazgeçmeyecek sorgusuz sualsiz her şeyi kabul eden değil her şeyi özümseyip her cümleyi yorumlayarak aklımıza yatanı kabul eden taraf olacağız” dedi.

“ONKOLOJİ HASTANESİ’NE TEKNİK SORUNLAR NEDENİYLE BAŞLAYAMADIK”

Daha sonra söz alan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Üniversite içersinde gerçekleştirdikleri akademik ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kampus içerisinde devam eden altyapı çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Çamsarı, Akdeniz Kültürleri Merkezi ve kampus içine yapılan camideki inşaat çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini vurgularken kentteki en büyük eksikliklerden biri olan Onkoloji Hastanesi projesinde bazı aksaklıklar yaşandığını ve hala inşa çalışmalarına başlayamadıklarını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Çamsarı “Eğitim Fakültesi Binası 14 bin metrekare kapalı alana sahip ve artık son birkaç ayını yaşadığımızı söyleyebilirim. Kısmet olursa 2018’in Ocak ayında bu binanın açılışın hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Benzer bilgileri 17 bin metrekare kapalı alana sahip Akdeniz Kültürleri Merkezi için de söyleyebilirim. Biliyorsunuz bu bina çok uzun bir zaman önce projelendirilmişti yapımına bir türlü başlanamamıştı. Onun dışında Onkoloji Hastanesi Projemizde yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle uzadı fakat şuan ki süreciyle ihale süreci tamamlandı. Çok yakın bir zamanda temelini atacağız. Aydıncık ilçemizde bir meslek yüksekokulu kurma niyetimiz vardı ve bu proje kağıt üzerinde tamamlanmıştı. Bununla ilgili olarak ihale sürecinin de tamamlanmasıyla bunun inşaatına başlanacak” diye konuştu.

“YOL AÇMA KONUSUNDA AĞAÇLARI KESMEMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Geçtiğimiz yaz aylarında İçel Soroptimist Kulübü’nün yıllar önce oluşturduğu 2000 ağaçlık hatıra ormanındaki ağaçların kesilerek bir bina inşa edilmek istenmesi üzerine yoğun tepkiler alan Mersin Üniversitesi yönetiminin ağaç politikalarını da anlatan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla 15 Temmuz şehitleri onuruna bir ağaç dikimi gerçekleştirmiştik. Mersin Üniversitesi’nde önceki yönetimlerde olduğu gibi bizde ağaç konusunda yeşil alanda çok hassas davranıyoruz. Hatta bu hassasiyet özellikle ihtiyaç olan yolları açmak konusunda bize zorluklar çıkartıyor. Yollardaki yetersizliğin farkındayız bu konuda ağaç kesmeden bu ihtiyacın nasıl giderileceği üzerine ciddi şekilde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Konuşmaların ardından tören programı daha sonra eğitimci ve eğitim yöneticisi Kayhan Karlı’nın v erdiği açılış dersi ile sürdü. Yazar ve Eğitmen Hakan Mengüç’ün Açılış Dersi ile devam ederken etkinliğin sonunda Karlı’ya Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından plaket takdim edilmesinin ardından tören sona erdi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA