“Haksızlık!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Haksızlık!”


 

Anamur’da yaptırılacak yeni hal MHP’li başkanlar arasında ‘haksızlık’ tartışması yaşanmasına neden oldu. Anamur Belediye Başkanı Türe, fazla dükkan sahiplerinin yeni halden aynı şekilde yararlanmasını isterken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “Bu haksızlık, ben karşıyım” dedi.

Mehmet Nabi Batuk  

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısının birinci oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda öncelikle idareden gelen 39 madde ile komisyonlardan gelen 6 konu görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısına gündem dışı olarak Anamur Belediye Meclisi’nden gelen ve ilçede yaptırılacak yeni Sebze Hali’ndeki dükkânların aynı kişiye birden fazla satışı ile ilgili teklif gerilim yarattı. MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile MHP’li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe arasında tartışmaya neden olan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

TEKLİF HAKSIZLIĞA NEDEN OLUR YASAL DEĞİL”

Teklifin yasa dışı olduğunu ve haksızlığa neden olacağını söyleyen Başkan Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Meclisi’nin teklifine kişisel olarak karşı olduğunu açıkladı. Kocamaz konuşmasında “Bu kararda bir haksızlık var. Daha önce bana bu teklif gelmişti. Yasa mahal vermediği halde bir kişi birden fazla işyeri almış. Aslında bunların iptal edilmesi gerekiyor. Birden fazla işyeri sahibi olan kişilerin bir tane işyeri olması lazım. Biz şimdi orada yeni hal tesisi yapacağız. Bu teklifi arkadaşlarımız buraya yazmışlar. Ben şahsen bu teklife karşıyım. Eğer olacaksa Büyükşehir Belediyesi ihale etsin eğer bir gelir sağlanacaksa Büyükşehir sağlasın.  Adam orada iki üç tane yeri işgal etmiş şimdi bir yerden başka yer verilmeyeceği için şimdi bir başkasına hava parası ile devretmeye uğraşıyor. Bu belediyenin üzerinden haksız kazanç elde etmedir” diye konuştu.

“YENİ HALDEN YER KAPMAK İÇİN BURADAKİ DÜKKÂNLARI ALMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın eleştirileri üzerine söz alan Mehmet Türe Kocamaz’a yanıt verdi. İkili arasında kısa bir sözlü tartışma yaşanırken Mehmet Türe şunları söyledi: “Burada konu Anamur halinin küçük olmasından kaynaklanıyor. Örneğin işyerlerinin büyütülmesine rağmen hala yetersiz olmasından dolayı birkaç işyeri içersinde oradaki işleri yürütmeye çalışıyorlar. Kaldı ki yeni hal yapıldığında orası ya ücretli olacak ya da satılacak. Dolayısı ile yeni halden yer kapmak için buradaki dükkânları almak söz konusu değil. Burada şöyle bir şey yapalım isterseniz; Buradan dükkân almak isteyenler elindeki diğer dükkânları bir yakınına işlerin daha iyi yürümesi için devirlerini yapsınlar. Oradaki halden fazla dükkân alması gibi bir durum söz konusu değil. Burada yetersiz bir işyeri sahibi diğer işyerini satın almak istiyor. Uygulamada ve mevcutta bunu kullanabiliyor. Buranın devrini kendisi almayacak. Eski işyerini bir yakını alacak. Yeni yapılacak hal de dükkan fiyatlarını da kirasını da tahmin edebiliyoruz.  Yeni halde yer kapma diye bir şey olmayacak. Buradaki teklifin amacı bu durumun yasallaşmasını sağlamaktır. Bu 7 kişiden başka kimse yok. Bu hale olan bir talepte yok.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA