Rant hazırlığı mı?.. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rant hazırlığı mı?..


 

Mezitli ilçesindeki Galatasaray Meydanı ve çevresinde “Sahil Düzenleme Projesi” adı altında yapılan çalışmalarda denizin doldurularak büyük çapta alanlar elde edilerek betonlaştırılması beraberinde ‘yeni kafe ve çay bahçeleri yapılarak rant mı yaratılmak isteniyor?’ sorularını getirdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Mezitli İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan sahil şeridinde Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalar “neler oluyor” dedirten boyutlara ulaştı. Daha önceleri yenilenmeye ihtiyaç duymayan kaldırım çalışmaları özellikle sosyal medyada büyük tepki toplamış ve belediye halkın parasını gereksiz yere harcamakla suçlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Mezitli ilçe sahil şeridinde “Mezitli Sahili Düzenleme Projesi” ile devam eden çalışmalarda deniz doldurularak büyük çapta bir alan elde edilmesi ve bu alanların betonla kaplanması daha büyük tepkiyle karşılanıyor.

SAHİL BİRİLERİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

Yapılan çalışmalar bu bölgede yeni kafeterya ve çay bahçeleri yapılacağı izlenimi ve dedikodusunu da beraberinde getiriyor. Yapılan çalışmaların kafeterya ve çay bahçeleri gibi ranta yönelik olduğu endişesi taşıdıklarını iddia eden bölge sakinleri, daha önce bölgede bulunan ve özellikle izinsiz genişleme yaptıkları gerekçesiyle yıkılan kafeterya ve çay bahçeleri örneklerini hatırlatarak “Yenileri yapılıp, sahil birilerine peşkeş çekilecekse daha öncekileri rehabilite etmek yerine neden yıktılar” sorusunu soruyor.

Bilindiği gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi bölgede daha önceki yıllarda mevcut birçok işletmeyi ruhsatsız, izinsiz genişleme ve çevre kirliliği gibi nedenlerle kiralama süresine bile bakmadan yıkmıştı. Bu yıkımlar esnasında mahkeme kararlarının bile uygulanmadığı dile getirilmiş, şafak vakti yapılan habersiz yapılan yıkımlar büyük tepki toplamış ve haberlere konu olmuştu.

CHP’Lİ ÖZYİĞİT AĞAÇ KIYIMINA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ile birlikte Galatasaray Meydanı yanındaki alanda yapılan düzenleme çalışmalarında 40’a yakın ağacın kesilmesinin ardından bölgeye giderek tepkilerini dile getirmişti. O dönemki konuşmasında bir gecede yaklaşık 40 ağacın kesildiğini ve meydanın yanındaki saat kulesinin yerinden söküldüğüne dikkat çeken Özyiğit, “Park içerisinde ağaçların kesilerek yerine beton döküldüğünü gördük. Buraya engelliler için bir alan ve mescit yapılacağı söylendi. Biz her ikisine de karşı değiliz. Karşı olduğumuz ağaç kıyımı. Sahilimizin betonlaşması. Mevcut alanların rehabilite edilerek amaca uygun kullanılması mümkün iken; ağaçların katledilmesi kabul edilemez. Mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın geçmiş dönemde yapılanları tek tek söktüğüne işaret ederek, “Devlette devamlılık esastır. Kamu kaynakları bu şekilde heba edilemez. Büyükşehir Belediyesi yaptığı yanlıştan geri dönmelidir” çağrısı yapmıştı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA