Soda Sanayi A.Ş. enerji tüketimini azalttı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Soda Sanayi A.Ş. enerji tüketimini azalttı


 

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Mersin’deki Soda Sanayii A.Ş., verimlilik çalışmaları ile enerji tüketim miktarını bir önceki yıla göre yüzde 6.3 gibi büyük bir oranda azaltmayı başardı.

İbrahim YÜNCÜLER

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın 10’uncu büyük soda üreticisi olan Soda Sanayii A.Ş.,3. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Dünyanın önde gelen soda tedarikçileri arasında yer alan Soda Sanayii A.Ş, bireye ve çevreye duyarlı yaklaşımla sürdürülebilir bir değer yaratmayı amaçlıyor. Soda Sanayii A.Ş., Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, tarafsızlık ile yasalara ve düzenlemelere uyum ana prensipleri çerçevesinde çalışmalarını geliştirerek sürdürmeye devam ediyor.  Şişecam Topluluğu’nun global pazarda önemli bir oyuncusu olan Soda Sanayii A.Ş., uluslararası standartlarla yürüttüğü güçlü kurumsal yönetim uygulamalarıyla da yarattığı finansal değerin sürdürülebilir ve sürekli olarak artmasını hedefliyor.

Enerji sektöründe de aktif olarak faaliyet gösteren Soda Sanayii A.Ş., enerjinin verimli kullanımı, sürekli enerji tedariğinin en etkin şekilde sağlanması, enerji ile ilgili risk ve fırsatların sürekli olarak gözden geçirilerek operasyonların bu doğrultuda yönetilmesi için çalışıyor, operasyonlarda enerjiyi sürdürülebilir bir şekilde kullanabilmek için gerçekleştirdikleri verimlilik çalışmalarının yanı sıra çevreci enerji kaynaklarını değerlendirerek operasyonlarımıza entegre ediyor.

Görme engelli çalışanların rapora erişebilmesini sağlamak amacıyla rapor, sesli kitap olarak da hazırlatıldı ve Şişecam Kimyasallar’ın kurumsal web sitesinde yer aldı. Ayrıca, dağıtılan tüm broşürlere braille alfabesi ile yazılmış bir bölüm eklenerek, rapora sesli kitap olarak erişilebilecek web sayfasının adresi paylaşıldı.

Rapora göre Soda Sanayi,  gerçekleştirdiği verimlilik çalışmaları ve uygulamalar sayesinde enerji tüketim miktarını bir önceki yıla göre yüzde 6.3 gibi büyük bir oranda azaltmayı başardı. Üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Mersin’e geçtiğimiz yıl 3 bin, 11 yılda 37 bin adet ağaç kazandırdı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA