MHP’li Şimşek Hükümete yüklendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’li Şimşek Hükümete yüklendi


 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; tutuklu er ve askeri öğrencilerin durumunu, taşeron işçilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişiminin ardından tutuklanan er ve askeri öğrencilerin yaşadığı mağduriyetleri TBMM gündemine taşıyarak mahkeme sürecinin hızlandırılmasını istedi. Tutuklu er ve askeri öğrencilerden suçsuz olanların biran önce tahliye edilmesi gerektiğini belirten MHP’li Şimşek “Erkan Ünal diye Mersin Çamlıyayla Sarıkavak köyünden ortaokul mezunu, annesi babası köyde yaşayan bir gencimiz -kendisi de köyle yaşayan- İstanbul'a askere gidiyor, yirmi günlük askerken darbe gerçekleşiyor. Bu gencimiz şu anda hiçbir olaya karışmamasına rağmen on dört ay on beş gündür İstanbul'da cezaevinde yatıyor. Maalesef bununla ilgili bölgemizden çok sayıda şikâyet almaktayız. Tutuklu erler ve askerî öğrencilerle ilgili mahkeme sürecinin bir an önce hızlandırılarak bunlardan suçsuz olanların tahliye edilmesini talep ediyoruz" dedi.

“SÖZÜNÜZÜ TUTUN, TAŞERONA KADRO; EMEKLİYE, İŞÇİYE UCUZ EV VERİN “

Seçimden önce vaad edilen taşeron işçilere kadro konusunu tekrar gündeme getiren Şimşek, “Hem 7 Haziran seçimlerinde hem 1 Kasım seçimlerinde taşeronlara kadro konusunda söz verildi. Bu yasayla ilgili vatandaşın beklentisi devam ediyor. Asgari ücret, maalesef, on beş yıllık AKP iktidarı döneminde 1.400 lira seviyelerinde. Asgari ücretlinin yaşam standardı çok düşük, bunun yükseltilmesi lazım. Seçimlerde asgari ücretlilere ve geçim standardı gelir seviyesinin altında olanlara Hükümetimiz 100 liraya ve 250 liraya konut verileceğiyle ilgili billboardlar astı, bununla ilgili seçim meydanlarında vaatler verdi. Asgari ücretli işçilerimiz 100 liralık konutların ne zaman verileceğini merakla bekliyorlar. Bunu Hükûmetin bir an önce gerçekleştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.   

İşkur’a işçi alımının noter huzurunda yapılan çekilişlerle yapılmasını ve adaletli davranılması gerektiğini dile getiren Baki Şimşek, “İŞKUR'a işçi alımlarının kurumsal bir statüye kavuşturulup bu alımların tamamının noter huzurunda yapılan çekilişlerle yapılmasını talep ediyoruz. Adalet Bakanı olarak da burada en büyük sorumluluğun, adil davranma sorumluluğunun sizde olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu konuda çok sayıda şikâyet var. Biz direkt kurum müdürünü aradığımız zaman bize verilen cevap şu oluyor: "AK PARTİ il başkanlığından bize liste geliyor, bunun dışında hareket edemiyoruz." Herhâlde bunun tersini söyleyebilecek bu salonda bir tane milletvekili yoktur. Hükümetin bu konuda adil davranmasını ve Türkiye'de bütün kurumlara yapılan alımlarda şeffaf davranılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İŞ GÜVENLİĞİ SADECE KAĞIT ÜZERİNDE ALINIYOR.”

TBMM’de iş güvenliğiyle ilgili çok sayıda mevzuat değişikliği yapıldığını hatırlatan Şimşek, “Çok sayıda kararlar alındı ama iş güvenliği şu anda kâğıt üzerinde alınıyor, fiilî durumda bir iş güvenliği yok. Türkiye, iş kazalarında Avrupa'da da, Dünyada da en ön sıralarda yer alıyor. Toplumu bilinçlendirmedikten sonra, çalışan işçiyi eğitmedikten sonra sadece kâğıt üzerinde, mevzuata uysun diye alınan iş güvenliği tedbirlerinin hiçbirisinin sonuç vermesi mümkün değil” dedi. 

“ÇİFTÇİLER BORÇLARINI BORÇLA KAPATIYORLAR”

Sözlerinin son kısmında çiftçinin sorunlarına da değinen MHP’li Şimşek, şunları söyledi: “Mısır taban fiyatlarının beklentiyi karşılamadığını ve çiftçinin borç batağında olduğunu belirterek sözlerine şöyle son verdi. “Mısır taban fiyatları açıklanmıştır. 2015 yılında 740 lira olan mısır taban fiyatları 2017 yılında 760 lira olarak açıklanmıştır ve çiftçide büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuştur. Çiftçiye zam verirken yüzde 3 zam veriliyor ama MTV artışında yüzde 40 zam yapılıyor. Çiftçiler şu anda hasat mevsimi olmasına rağmen Ziraat bankalarında ve özel bankalarda yeniden kredi çekebilmek için kuyruğa girdiler, borçlarını da borçla kapatıyorlar; eşinden dostundan borç para alarak krediyi kapatıyorlar ve hasat mevsiminde yeni kredi çekiyorlar. Tarım Bakanının acilen Çukurova'ya giderek mısır üreticileriyle buluşmasını ve bunların sorunlarını dinlemesini talep ediyorum.” (bülten)   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA