Günde 10 bin adım atalım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Günde 10 bin adım atalım!


 

Mersin’de “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlendi.Yürüyüşte “Her gün 10 bin adım atalım” sloganıyla Mersinliler, sağlıklı bir yaşam için hareket etmeye çağrıldı.

Mersin’de; Akdeniz Kaymakamlığı, Akdeniz Belediyesi ve Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Akdeniz Kaymakamlığı önünde bir araya gelen kurum yetkilileri ve çalışanlar; “Rahat bir Nefes İçin Hareket Zamanı” yazılı pankart eşliğinde, buradan Akdeniz Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Bir süre sonra belediye binasına varan gruba, burada Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk da katıldı. Etkinliğe imza atarak toplumsal duyarlılık yaratan kurum temsilcileri ile çalışanlara teşekkür eden Pamuk, “Sağlıklı bir yaşam için bütün Mersinlileri günde en az 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. Her gün uzun süreli yürüyüşlerle, bedenimizi ve kalbimizi koruyup ve güçlendirebiliriz. Doktorların da dikkat çektiği üzere, sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmanın önemi çok büyüktür. Bu anlamda tüm Mersinlileri, sağlık için harekete geçmeye, her gün ve her fırsatta adım atmaya davet ediyorum” dedi.

YÜRÜYÜŞÜN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada da yürüyüşün faydalarına ilişkin dikkat çekici ifadeler yer aldı. Açıklama şöyle; “Fiziksel bir aktivite olan yürüyüş, kalp ve damar sağlığını koruduğu gibi, zihinsel sağlığı da korumaktadır. Daha sağlıklı şekilde kilo vermeye yardımcı olan yürüyüş, ruhsal ve mental (zihinsel) açıdan daha iyi hissetmenize ve zinde kalmanıza yardımcı olur. Düzenli olarak yapılan yürüyüş, kemik ve kas sağlığını destekler, daha kaliteli uyku çekmenize yardımcı olur, enerjinizi yükseltir.

Yürüyüş yapmak, bazı kanser türlerine karşı riski düşürür ve dolaşım sistemi sağlığını korur. Alzheimer riskini düşüren yürüyüş, daha uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenize yardımcı olur. Yürüyüş yapmak hafızayı güçlendirir, stresi azaltır, tansiyonu ve kolesterolü düzenler. Beyin ve sinir sistemi sağlığını koruyan bir aktivite olan yürüyüş, ruhu dinlendirir ve vücutta D vitaminini destekler. Yürüyüş yapmak daha fazla miktarda oksijen almanıza yardımcı olur. Bu da kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur. Birçok hastalığa karşı koruyucu olan yürüyüş, bağışıklık sistemini güçlendirir.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA