Hem Mersin’i hem de Türkiye’yi GURURLANDIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hem Mersin’i hem de Türkiye’yi GURURLANDIRDI


 

İngiliz Tıp Akademisi tarafından 1950 yılından beridir 21 dalda verilen ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Kitap Ödüllerinde Nöroloji alanında en iyi kitap ödülünün sahibi Mersin’de yaşayan Prof. Dr. Aynur Özge oldu.

Aldığı yılın kitabı ödülü ile birlikte, hem Türkiye’yi hem de Mersin’i gururlandıran Prof. Dr. Aynur Özge aynı zamanda söz konusu kitap ödülünü alan ilk Türk Nörolog ve ikinci Türk akademi çalışanı olarak adını dünya tıp tarihine yazdırdı.

Mehmet Nabi Batuk

Artvin’in Şavşat İlçesinde doğan ancak yıllardır Mersin'de yaşayan Türk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Özge, İskoçya’nın Glasgow Şehrinde yaşayan Çocuk doktoru, araştırmacı, Nörolog Prof. Dr. Ishaq Abu-Arafeh ile birlikte hazırladığı 220 sayfalık ‘Çocuk ve Ergen Baş Ağrılarına Olgu Temelli Yaklaşım’ (Headache in Children an Adolescents) ' kitabı ile tıp dünyasının en prestijli ödülünü kazandı. 1950 yılından beridir İngiliz Tıp Akademisi (British Medical Academy) tarafından 21 dalda verilen Kitap Ödüllerinin Nöroloji alanında ödülünün sahibi olan Prof. Dr. Özge, hem Türkiye’yi hem de Mersin’i gururlandırdı. Prof. Dr. Aynur Özge aynı zamanda söz konusu kitap ödülünü alan ilk Türk Nörolog ve ikinci Türk akademi çalışanı olarak adını dünya tıp tarihine yazdırdı.

“MESLEKTAŞLARIMA VE ÜLKEME DESTEK OLABİLMİŞSEM NE MUTLU BANA”

 Meslektaşı Prof. Dr. Ishaq Abu-Arafeh ile birlikte yazdıkları kitabın Nöroloji alanında çalışan doktorları bilgilendirmek amacıyla hazırlandığını söyleyen Prof. Dr. Aynur Özge, ödül sürecini şöyle anlattı: “Bu kitapta çocuklarımızdaki baş ağrılarının teşhisi ve tedavisi konusunda hekim meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla hazırlandı. Ve kitabımızın farklı bir tasarımı vardı. Bizim kitabımız Sanırım bu özelliğinden gerek ki her yıl toplanılıp tüm dünyada yazılan çocuk kitaplarına 21 dalda ödül veren İngiliz Tıp Akademisi’nin dikkatini çekmiş. Kitabımız Bununla birlikte 2016 yılında basılan kitaplar arasında Nöroloji alanında en iyi kitap ödülünü aldı. Ödülü duyunca çok mutlu oldum. Çünkü Bizim camiamızın Nobel ödülleri bu yarışmadır. Meslektaşlarımız arasında en prestijli kitap ödülü olarak kabul ediliyor. Böyle bir ödülü Türkiye’de benden başka Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi olan bir meslektaşımız almıştı. Bende bu alanda bu ödülü alan ilk Nörolog ve ikinci akademik çalışan oldum. Ülkemizin bu zor günlerinde böyle bir ödül ile meslektaşlarıma ve ülkeme destek olabilmişsem ve ülkemin adını hak ettiği gibi duyurabilmişsem ne mutlu bana. Bu ödülle birlikte onlarca tıp öğrencisi hiç tanımadığım halde bana sosyal medyadan ulaşıp kendilerinin bu ödülle motive olduklarını ve ders çalışmak için daha fazla istek duyduklarını yazdılar. Birçok tebrik mesajı vardı ancak beni en çok bunlar çok etkiledi. Tüm bunları sağlayan önce hastalarıma daha sonra bana destek olan meslektaşlarıma ve bu haberi bizimle dostça paylaşan tüm dostlara teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUĞUNUZUN BAŞI AĞRIYORSA BUNU DİKKATE ALIN”

Çocuk ve ergen bireylerde baş ağrısının nedenleri konusunda akademik çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Aynur Özge, 2010 yılında başladığı ‘Çocuk ve Ergenlerde Baş Ağrıları’ konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ödüllü kitabının ardından bir kitap daha çıkartan Prof. Dr. Özge 2018 yılında da bir kitap daha çıkarmak amacıyla çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Anne ve babalara çağrıda bulunan Prof. Dr. Aynur Özge, “Yapacağımız çok işler var. Çocuk ve ergen baş ağrıları çok önemli bir konudur. Çünkü ebeveynler genellikle bunun psikolojik olduğunu ve çocukların ders çalışmamak için başlarının ağrıdıklarını söylediğini zannediyorlar. Lütfen eğer çocuğunuzun başı ağrıyorsa bunu dikkate alın. Ve bir baş ağrısı uzmanından bir yardım isteyin. Çünkü erken yaşta biz bunu çözersek sağlık bir geleceğimiz olabilir. Diğer bir türlü bu hastalığın toplumdaki sıklığı tahmin edemeyeceğiniz kadar fazladır. Yapılması gereken birçok farkındalık projesi var. Eğer vatandaşlarımız bu sorunları ve hastalıkları öğrenmek isterlerse yine benim editörlüğümde Boyut Yayınları’ndan çıkan ‘Anne Yapamam Başım Çok Ağrıyor’ isimli kitabı almalarını öneriyorum. Bu kitabın tüm getirisi ‘Çocuk ve Ergen Baş ağrısı Araştırma Fonu’na’ gidiyor. Hiçbir yazar bu kitaptan  telif hakkı almıyor. O yüzden bu kitabı alsınlar, okusunlar, bilgi düzeylerini artırsınlar” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA