“Dertlerimizi cumhurbaşkanına anlatmak istiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Dertlerimizi cumhurbaşkanına anlatmak istiyoruz”


 

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur, “Bir olmak, birlik olmak için sorunlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

HABER/GİZEM EKİCİ

Mersin’de yaklaşık 12 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapan ve iki dönemdir de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin Şube Başkanı Halil Kur, çalışmalarını gazetemize anlattı. 
Sorunlarının çözümü için milletvekilleri ve bakanlarına aracı olarak cumhurbaşkanı ile buluşmak istediklerini söyleyen Kur, “Ömer Halisdemir, Bülent Aydın gibi bu memleket için hayatlarını feda etmeyi göz almış mensuplarımız bunu hak ediyor” dedi. 
Özellikle TSK içindeki gelir dağılımı adaletsizliğinin giderilmesi ve emeklilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesini istediklerini söyleyen Kur, “Bir olmak, birlik olmak için sorunlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi. 

TEMAD DARA DÜŞEN ÜYESİNİN ÇALACAĞI KAPI!
SORU: TEMAD kimdir? Amacı, faaliyetleri nelerdir?
H. KUR: Derneğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nden onurlu bir şekilde emekli olan astsubaylarımızın kurduğu bir sivil toplum kuruluşu olup, özel kanunla, bakanlar kurulu kararı ile kurulmuştur. Halen ülke genelinde 96 şubemiz bulunmakta olup, yaklaşık 50 binin üzerinde üyesi bulunmaktadır. Mersin’de de toplam 710 üyemiz bulunmaktadır. 
Kısıtlı imkanlarla çalışmalar yapmaktayız. Zira dernekçilik insanın içinden gelmez ise yapılacak bir iş değil çünkü şartlar çok zor. Ama ben 1974 yılında astsubay olduğumdan buyana ‘astsubaylık nasıl olur da daha iyi yerlere gelir’ diyerek bunun savaşın verdim. Zorluklarla karşılaştım, rütbe kayıplarım oldu ama her şey astsubaylar için. 
Üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin başında orduevlerinden faydalanmak isteyen üye yakınlarının, Orduevi Giriş Kartı işlemlerine yardımcı oluyoruz. Üyelerimizin eğitim merkezlerine müracaat işlemlerini yapıyor, vefat eden üyelerimizin cenaze işlemlerinin takibi, ambulans, otobüs temini ve askeri tören ile kaldırılmasına yardımcı oluyoruz.  Vefat üyelerimizin varislerine maaş bağlatılması, ölüm yardımı alınmasına destek oluyoruz. Emekli üyeler ve dul yetimlerin özlük hakkı ile ilgili konuları takip ediyoruz. Ayrıca üyelerimizi kaynaştırmak amacıyla da yemekli toplantılar, geziler gibi çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Üyelerin kendilerine ve çocuklarına iş temini ve burs bulmalarına yardımcı oluyoruz. Yabancı dil ve çeşitli kültür sanat eğitici kursları açılmasını sağlıyoruz. Resmi bayramlarda temsil hakkımızı kullanıyor, milli duyguları pekiştiriyoruz. 
Yani üyelerimizin; başları sıkıştığında, dara düştüklerine çalabilecekleri bir kapıları olarak faaliyet gösteriyoruz. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ DE ÇAĞIRSIN”
SORU: Üyeleriniz için neler yapıyorsunuz?
H. KUR: Üyelerimizin sosyal, kültürel, hukuksal her türlü sorunlarında yanlarında oluyor, destek veriyoruz. Özlük hakları ile ilgili TEMAD üyelerinin  çok büyük sorunları olduğunu sürekli olarak dile getiriyoruz. Maalesef ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çok büyük bir gelir dağılımı uçurumu vardır. TSK’da astsubayların almış olduğu maaşlar istenilen noktaya bir türlü getirilemedi. Son yıllarda bir takım sıkıntılarımızın giderilmesine rağmen aradaki bu makas halen daha kapatılamadı. Bu konuyla ilgili büyük sıkıntı duyuyoruz. Konuyu 9 yıl önce şuanki cumhurbaşkanımıza sunduğumuzda çok ilgilenmiş ve ‘Astsubaylarımızın sorunları çözelim’ demişti. Sorunların bir kısmı çözüldü ama halen istenilen noktaya getirilemedi. Tüm bu talepler tüm gazi ve şehit aliller için geçerli düzenlemeler içerisinde yer almaktadır. Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, il başkanlıklarını çağırarak bizleri kabul etmesini, sorunlarımızı, taleplerimizi dinlemesini istiyoruz. Bu memleket için FETÖ denen terör örgütüne karşı hayatını yitirenler; Ömer Halisdemir, Bülent Aydın gibi astsubaylarımızdır. Neden bizi çağırmıyorlar? Bunu hem Mersin milletvekilleri, hem sayın bakanımızın aracılık yapmasını istiyoruz. 
Bir olmak, birlik olmak için sorunlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Ne yazık ki hain terör örgütleri FETÖ, PKK ülkemizi bir savaş, kaos ortamına çektiler. Memleketimizi huzurlu, layık olduğu bir yere getirmek için astsubaylar Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmazı. TSK’nın omurgasıdır.

“GAZİNİN ELİ YOKSA ELİ, AYAĞI YOKSA AYAĞI OLMALIYIZ”
SORU: Geçen hafta Gaziler Haftası’nı kutladık. Törenler nasıl geçti? Sorunlarınızı gündeme getirebildiniz mi?
H. KUR: Gaziler Haftası’nı; ‘özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve mareşallik unvanı verilmesinin 96’ıncı yılını törenlerle kutladık. Gazilik en kutsal unvanlardan biridir. Gaziler bizim onur timsalimiz, onlar bizim gururumuz. Türkiye bugünlere gelinceye kadar çok zorluklardan geçti. Gaziler Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmazıdır. 
Çeşitli zamanlarda olduğu gibi bu haftada; sorunları dile getirdik. Özellikle gaziler aylık gelirlerinin düşük olması nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar. Şeref aylığı alan gazilerimiz; hiçbir sosyal güvenlik kurumundan hizmet almayan kişilere bir asgari ücret kadar ödeme yapılırken, bir kurumdan emekli olanlara ise asgari ücretin yarısı kadar ödeme yapılıyor. Gaziler bu ayrımın kaldırılmasını ve tüm gazilere aynı ödemeyi yapılmasını istiyor.
Güneydoğu’da çatışmaya girmiş, gözünü, ayağını kaybetmiş insanlar var. Bu insanlar olmasa bu devlet ayakta durabilir mi? Bunların eksiklikleri giderilmeli, eli yoksa eli, ayağı yok ise ayağı olmalıyız. 
Ayrıca gazilerimiz toplumdan dışlanmamalı, sosyal-kültürel olarak da entegresi sağlanmalıdır. Sivil toplum kuruluşları gaziler ile daha çok buluşmalı. 
Şehit vermediğimiz, gazimizin olmadığı, her günün barış, mutluluk içinde geçmesini diliyorum.  

“TSK ESKİSİNDEN ÇOK DAHA KUVVETLİ OLACAK”
SORU: Son yıllarda TSK mensuplarının itibarının yıpratılması, askerlere yönelik saldırılar gündeme geldi. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz? 
H. KUR: FETÖ denen terör örgütü kesinlikle temizlenmelidir. Bu örgüt, Türkiye Cumhuriyetimizi devletimizi bölmek için yurtdışı bağlantılı büyük bir düşmandır. Bizi ne hale getirmişler? Bir zafiyet olmuş ve bu durum tespit edilememiş.Bunların kesinlikle başını ezmek gerekiyor. Bu yapı sadece TSK değil devletin tüm kurumlarına sızmıştır. Ancak ben inanıyorum ki TSK eskisinden çok daha kuvvetli olacaktır. Yaşanlardan ders çıkartarak bunların üstesinden geleceğiz. Bu devletin üstesinden gelemeyeceği bir konu yoktur. Türkiye Cumhuriyeti milleti, ordusu, emniyeti ile bunların hepsinin üzerinden gelecektir, yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalım…
Bunun için biraz daha birbirimize yakın durmamız gerekiyor. Bu insanlar başarılı olmuş olsalardı; geleceğimiz elimizden gidecekti. Bu vatan kolay elde edilmedi. Bu coğrafyada gözü olan çok insanlar var. Çevremiz halen ateş çemberi. Hiçbir kuşkum yok, komutanlarımıza da söylüyoruz; hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. TSK içindeki havada bu yönde. 
TEMAD’ın en büyük amacı vatan varlığımızın, yüce devletimizin sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, şanlı bayrağımızın yurdumuzun her bölgesinde dalgalanması olmazsa olmazıdır. 
Devlet, millet hep beraber olmak zorundayız. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA