Gümrük’teki işlem hataları AKİB’i harekete geçirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gümrük’teki işlem hataları AKİB’i harekete geçirdi


 

AKİB, Gümrük idaresinde gündeme gelen işlem hatalarının giderilmesine yönelik 4 Ekim 2017 tarihinde “Gümrükte Sık Rastlanan Hatalar” eğitimi gerçekleştirilecek.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Gümrük idaresinde yaşanan evrak ve işlem hatalarının artması üzerine harekete geçti. AKİB Akademi tarafından düzenlenecek “Gümrükte Sık Rastlanan Hatalar” başlığındaki eğitim çalışması ile hatalar konusunda söz konusu personele bilgilendirme yapılacak. Gümrük Müşaviri ve “250 Soruda İthalatta KDV”, “Dâhilde İşleme Rejimi ve Muhasebe Kayıtları”, yazım aşamasında olan “Dış Ticaret Muhasebesi” kitapları ile konuyla ilgili yayınlanmış 100 civarında makalenin sahibi Sezai Kaya tarafından verilecek eğitimde Kıymet Hataları, Tarife Hataları, Menşe Hataları, Dahilde İşleme Hataları, Geçici İthalat Hataları, Hariçte İşleme Hataları, İhracat Rejiminde Hatalar, Miktar Hataları, Kargo-Yolcu İşlemlerinde Hatalar ve Vergi Mevzuatı-Muhasebe Hataları konularında detaylı bilgilendirme yapılacak.

AKİB’ten konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada “Gümrük idaresince tahsil edilen vergiler kıymet, tarife, menşe olmak üzere 3 gruba ayrılmaktadır. Bu 3 grup vergide meydana gelen herhangi bir aşınma veya saptırma vergi matrahına ve/veya tahakkuk eden vergiye doğrudan tesir etmek suretiyle hazinenin gelirlerini etkilemektedir. Yapılan inceleme ve denetimlerde, son yıllarda sık tespit edilen ve müeyyidelerle karşılaşılmasına neden olan hatalar bulunmaktadır. Adana’da Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda ve Mersin’de Akdeniz İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda düzenlenecek bu eğitimlerle, rutin işlemlerin yoğunluğu, işletme körlüğü gibi nedenlerle dikkatlerden kaçma veya farklı yorumlama gibi nedenlerle ağır yaptırımlarla karşılaşılmasına neden olan konulara değinilerek farkındalık yaratılacaktır. Konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen tüm ilgililer AKİB’in www.akib.org.tr adresinden kayıt yaptırarak eğitime katılabileceklerdir” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA