Yükler onlara emanet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yükler onlara emanet


 

Mersin’de, gemilere yüklenen yüklerin belirlenen şartlarda alıcıya teslim edilmesi, gemi ambarlarının ve taşınan ambalajların, kutuların standartlara uygun olması gerektiğini denetleyenlere yönelik fumigasyon ve draft sörvey eğitimi düzenlendi.

KIYMET GÖKÇE

Mersin Deniz Ticaret Odası’nın (MDTO) Fumigasyon ve Draft Sörvey eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

MDTO ve Türk Loydu tarafından Mersin’de düzenlenen Fumigasyon ve Draft Sörvey eğitimleri sona erdi. Fumigasyon eğitimine katılan 14 kursiyer ile draft sörvey eğitimine katılan 16 kursiyer, bugün oda konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

STANDARTLARA UYUM İLE TEHLİKE ORTADAN KALKIYOR

Törende bir konuşma yapan MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Nedim Delibaş, geçen ay birer hafta arayla üçer gün devam eden iki ayrı eğitim verdiklerini söyledi. Fumigasyonun, gemilere yüklenen yüklerin belirlenen şartlarda alıcıya teslim edilmesi, gemi ambarlarının ve taşınan ambalajların, kutuların standartlara uygun olması gerektiğini belirten Delibaş, “Özellikle tehlikeli yüklerin emniyetle taşınması, yükün hasar görmeden taşınması, yükün gemi adamlarına ve varsa yolcuya hiçbir şekilde zarar vermemesi adına Uluslararası Denizcilik Örgütü ve benzer uluslararası sözleşmeler yeni hükümler getiriyor. Bu yeni mevzuatlar nedeniyle de gerek elleçleyen görevliler, şirketler ve nakliyeciler için gerekse de gemi özellikleri adına bu düzenlemelerin sağlanması gerekiyor” dedi.

DENİZCİLİK İÇİN EĞİTİMLERİN ÖNEMİ BÜYÜK

Fumigasyon operasyonları ve draft sörvey hesaplamalarının denizcilik açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Delibaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, özellikle tehlikeli maddelerin elleçlenmesi, taşınması, ambalajlanması ve depolanması faaliyetlerinin kontrol altına alınmasını sağlamak üzere çeşitli mevzuatlar çıkardığını ifade etti. Delibaş, “Tehlikeli maddelerin gemilerle taşınmasında uygulanacak kurallar arasında depolanmış ürünlerde haşerat kontrolü için uygulanan ve mikroplardan arındırmada en etkili yöntem olan fumigasyon operasyonları büyük önem taşıyor. Bu nedenle Bakanlık, 16 Mart 2016 tarihli Bakan oluru ile yürürlüğe giren yönerge uyarınca, fumigasyon yapılmış yüklerin ve diğer maddelerin elleçlenmesinde çalışan kişilerin eğitimlerini zorunlu hale getirmişti. Gemi ambarlarında bulunan dökme kuru yükün ağırlığını tespit etmeye yönelik bir hesaplama yöntemi olan draft sörvey işlemi ise son derece önemli ve hassas işlemlerden oluşuyor ve deniz taşımacılığında yük miktarında oluşabilecek anlaşmazlıkların çözümünde ana nedenlerden biri olarak kabul ediliyor” diye konuştu.

Konunun önemi ve üyelerden gelen talep üzerine MDTO’nun, Türk Loydu işbirliğinde her iki konuda eğitim düzenlediğini bildiren Delibaş, eğitimlerin tüm masraflarının da MDTO tarafından karşılandığını söyledi. Delibaş, İstanbul Tuzla’da verilen eğitimlere katılmanın, üyeleri açısından zaman ve maliyet sıkıntısı yaşatmaması için eğitimlerin Mersin’de ücretsiz yapılmasını sağlayan MDTO’nun, Türkiye’de bu eğitimleri yerinde sağlayan örnek oda olduğunu sözlerine ekledi.

Delibaş, konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikalarını verdi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA