Bu defa MEDCEM’i 2 dakikada alt ettiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu defa MEDCEM’i 2 dakikada alt ettiler


 

Cenneti cehenneme çevirmekle eleştirilen Silifke’deki MEDCEM Çimento Fabrikası’nın, kil ocağı kurulumu için düzenlediği ÇED toplantısı protesto sonucu 2 dakikada yapılamadan sona erdi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Silifke İlçesi’nde Eren Holding’in 2015’te devreye aldığı MEDCEM Çimento Fabrikası’nın bölgeye yönelik kirli yatırım atağına karşı mücadele sürüyor.

11.500 ton/gün klinker üretim kapasitesiyle tek hat ile üretim yapan Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasının, Işıklı Mahallesi’nde yapmak istediği kil ocağı için dün yapılması planlanan Çevresel etki Değerlendirme Toplantısı (ÇED), yöne halkı ve çevre aktivistlerinin protestoları sonucu yapılmadı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Adına bölgedeki eyleme destek veren avukat Semra Kabasakal, köylünün istemediği toplantının, düdüklü protesto sonucu gerçekleştirilmediğini söyledi. “Heyet geldiği gibi geri gitti” diyen Kabasakal, olası bir ‘ÇED yapıldı’ kararına karşı kendilerinin de bir tutanak tutuğunu söyleyerek, “MEDCEM ile ilgili yöre halkının ciddi rahatsızlıkları var. Bu nedenle ÇED için gelen heyetin konuşmasına dahi fırsat verilmedi. Gelmeleri ile gitmeleri 2 dakika sürmedi. Onlar bir tutanak tutu amam biz de bir de tutanak tuttuk ve oradaki köylülerin tamamına da imzalattık.Yöre halkı mücadelede kararlı, biz de onların destekçisiyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA