Rusya’da AKİB’e ‘en iyi stant’ ödülü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rusya’da AKİB’e ‘en iyi stant’ ödülü


 

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen World Food Moscow 2017-Uluslararası Gıda Fuarı’na Türkiye’nin milli katılım organizasyonu, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi.

Sektörde son derece önemli bir pazar olan Rusya Federasyonu’na ihracatını artırabilmek için Rusya’nın en önemli ve büyük fuarında milli düzeyde yer alan Türkiye’yi, Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ve Yönetim Kurulu Üyeleri temsil etti. Toplam 25 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirilen fuara 64 ülkeden 1500 firma katılırken, fuarda her türlü (dondurulmuş dâhil) gıda ve içecek (fırın, dondurma, zeytin, zeytinyağı, çikolata, şekerleme, meyve-sebze, alkollü içecekler, süt, deniz ürünleri, organik ürünler, tütün, ekmek ve pasta teknolojisi, gıda işleme sistemleri, gıda katkı maddeleri) sergilendi.

World Food Moscow 2017’ye Türkiye’den 41 firma katılım sağlarken, Akdeniz İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile 16 firma Yaş Meyve Sebze sektöründe fuara Türkiye Pavilyonu altında katılım gerçekleştirdi.

Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, ziyaret edenlere Türkiye ve sektör hakkında bilgiler aktarılan, portakal ve limon aromalı cezerye ile Türk döneri ikram edilen ve “Turkish Fresh Fruits&Vegetables” logolu sırt çantaları dağıtılan Türkiye Markası Standı, ülkemizin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Moskova Ticaret Müşaviri Halit Oral Akbay tarafından da ziyaret edildi.  2013 yılından bu yana milli katılım organizasyonunu başarıyla gerçekleştiren ve her yıl fuara görkemli bir stant ile katılım sağlayan AKİB, bu yıl da en iyi stant ödülüne layık görülerek, fuarda dikkatleri üzerine çekti. 

YAŞ MEYVE, SEBZE SEKTÖRÜNÜN LİDERİNE AKİB KOORDİNATÖRLÜK EDİYOR

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, yaş meyve sebze sektöründeki üretim olanakları, dünyanın birçok ülkesinden talep bulan kaliteli ürünleri ve uluslararası alandaki rekabetçi yapısıyla bu sektörün başta gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin 49 milyon tonluk meyve-sebze üretim hacmi bulunduğuna vurgu yaparak, “Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak, yaş meyve, sebze sektörünün lideri konumunda Türkiye’de koordinatörlük ve sekretarya hizmetlerini yürütürken; sektörün daha da gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Pavilyonu’nun en iyi stant ödülüne layık görülmesinden son derece mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Kavak, “En önemli ihraç pazarlarımızdan biri olan Rusya Federasyonu ile aramızdaki kültürel, sosyal ve ilişkilerin geliştirilmesi ve bu ilişkilerin ticaretle de taçlandırılması için yıllardır yoğun bir gayret sarf etmekteyiz” diyerek Ruslara Türkiye’ye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA