“Akıllı mobilya lüks değil ihtiyaç” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Akıllı mobilya lüks değil ihtiyaç”


 

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı ürünler, gün geçtikçe farklı sektörlere yayılmaya devam ediyor. Geleneksel ürün sınırlarını aşan akıllı ürünler, günlük ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra ilave fonksiyonlarıyla da yaşantımızı kolaylaştırıyor.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevdet Saçlı; “Akıllı mobilyalar artık lüks değil, ihtiyaç” dedi.

Teknolojinin dekorasyona yansımasıyla oluşturulan akıllı mobilyaları ‘İnsan aklının mobilyaya uyarlanması’ şeklinde tanımlayan Yrd. Doç. Dr. Saçlı akıllı mobilya kullanımının en hızlı yayıldığı ülkelerden biri olduğumuza dikkat çekerek, “Türkiye, akıllı mobilya kullanımında dünyada ilk 10'da yer alıyor. Ayrıca Türkiye’de, mobilya ihracat tutarının ithalattan büyük olduğu ikinci sektör mobilya sektörüdür” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR”

Akıllı mobilyaların insan hayatına büyük kolaylık sağladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Saçlı, ülkemizde üretilen akıllı mobilyalardan bazılarından şöyle bahsediyor: “Bebeklerin, çocukların, yetişkinlerin, yaşlıların ve engellilerin uyku esnasında veya uyanıkken karşılaşabilecekleri sağlık problemlerini doğru ve zamanında algılayarak yaşam kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olan akıllı yatak üretiliyor. Ev sahiplerinin en fazla şikâyetçi olduğu konulardan biri mobilyaların ve halıların lekelenmesidir. Bunun için anti bakteriyel asla leke tutmayan kumaş üretiliyor. Görme engellilerin sosyal hayata katılımına katkı sunacak gardırop üretiliyor. Bu gardırop sayesinde görme engelliler barkod okutarak gardıroptaki kıyafetlerin rengini ve doğru kombini sesli öğrenebilecekler, daha önceden tanımlanmış kıyafetlerin dolabın hangi bölümüne konulması ve alınması gerektiğini sesli komutla anlayabilecekler. Yangın tehlikesine maruz kalabileceği düşünülen mekânlarda yangını geciktirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla mobilyalarda kullanılan son kat vernik üretildi. Bu vernik, özel bağlayıcı yapısı sayesinde uygulandığı yüzeyin açık ateşe maruz kalmasına rağmen çok çabuk alev almasını önlemektedir. Yine mobilya yapımında kullanılmak üzere, nano teknolojiyle bor katkılı yanmaz boya üretildi.”

“Mobilyalarda görünüm olarak çok fazla bir değişiklik yapılmıyor. Mesela görme engelliler için yapılan gardırop hepimizin evlerinde bulunan standart gardırop görünümünde. Elektronik aksamların gardıroba entegre edilmesiyle farklı bir özellik kazanıyor” diye konuşan Yrd. Doç. Dr. Saçlı; “Gelişen teknolojiyi kullanmalı, çağa ayak uydurmalıyız. Akıllı mobilyalar kısa zamanda hepimizin evine, iş yerine girecek. Çok fonksiyonlu kullanıma sahip bu mobilyalar hayatımızı kolaylaştıracak. Ayrıca farklı tasarımlardaki birçok akıllı mobilya da yaşam alanımızı oldukça genişletecek” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA