“Atatürk’ü anlatmaya devam edeceğiz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Atatürk’ü anlatmaya devam edeceğiz”


 

Yeni eğitim müfredatında Atatürkçülük konularının birçok branşta azaltılmasını kınayan Eğitim – İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Atatürk ilke ve devrimlerini, bilimin ana konularını çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz” açıklamasını yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim – İş Sendikası Mersin Şubesi Özgür Çocuk Park’ında düzenlediği basın açıklamasında yeni eğitim müfredatında birçok branşta Atatürkçülük Dersleri’nin kaldırılmasını veya azaltılarak kullanılmasını kınadı. CHP Parti Meclisi Üyesi, Yıldırım Kaya, CHP Mersin Milletvekileri Dr. Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Kadın Platformu üyeleri, ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Muazzez Benzetsel ve birçok STK temsilcisi ve öğretmen de destek verdi. Açıklamada sık sık “Yaşasın laik, demokratik eğitim”, “Vahabi artığı müfredata hayır”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atılırken, ayrıca “Gerici müfredata hayır, “Atatürk’ü anlatmaya devam edeceği”, “Laiklik özgürlüktür”, “Atatürk Özgürlüktür”, “Öğretmen eğilmez” yazılı pankart ve dövizler açtı.

“BİLİMSEL VE LAİK EĞİTİMİN SON PARÇALARINI DA YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Eğitim – İş Mersin Şubesi adına hazırlanan basın metnini okuyan Şube Başkanı Hakan Boyar, 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 18 milyon öğrencinin ve 1 milyon eğitim emekçisinin çalışacağını söyleyerek sözlerine başladı. Boyar, “Başta öğretmenlerin yetiştirme problemleri olmak üzere, personel istihdam sorunları, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, temel liselerde yaşanan eksiklikler, uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkûm edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli öğretmenlik, hukuksuz bir şekilde görevden alma ve ihraçlar, sürgün uygulamaları gibi sorunlar maalesef bu öğretim yılında da yaşanacaktır. Eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine MEB yangından mal kaçırırcasına hazırladığı ve bu öğretim yılında uygulamaya koyacağı yeni müfredatla, çağdaş, bilimsel ve laik eğitimin son parçalarını da yok etmeye çalışmıştır” dedi.

“ATATÜRKÇÜLÜK KAVRAMI GÖLGEYE İTİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR”

İki yıldır süren çalışmalarla meydana getirilen yeni eğitim müfredatının hazırlanış sürecinin karanlık ve şeffaf olmadığını öne sürsen Hakan Boyar, “Bakan İsmet Yılmaz’ın ifadesiyle 100 bine yakın öğretmen ve velinin görüşü alınmıştır. Bu 100 bin öğretmen ve velinin kim olduğu sorusu da, en az müfredatın kendisi kadar karanlıktır. AKP’nin siyasi söylemlerinin direkt ya da dolaylı şekilde yer bulduğu, her vesileyle 15 Temmuz’un hatırlatıldığı, din ağırlıklı içeriklerin artırıldığı müfredatta; pozitif bilimlerin öğretimi geriletilmiş ve Atatürkçülük kavramı gölgeye itilmeye çalışılmıştır. İktidarı boyunca müfredatı yapboza çeviren AKP, bu en köklü değişikliğinde de bilimsel değil siyasi hamlelerle bir değişikliğe gitmiş ve çocuklarımızın dolayısıyla ülkemizin geleceği ile oynamıştır” dedi.

“BU EĞİTİM SİSTEMİNDE SAĞLIKLI BİREYLERİN YETİŞTİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Çağdaş, bilimsel, laik ve ulusal eğitimin devamı için Eğitim-İş Sendikası olarak yeni müfredatı yargıya taşıdıklarını açıklayan Eğitim – İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Cumhuriyet’in değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, bilimin ana konularını çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.  Çocuklarımızın öğrenmeye değil, sınavlara koşullandırıldığı, öğretmenlerin düşük ücretle, esnek ve güvencesiz çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın sınır tanımadığı, okullardan bilim ve sanatın kapı dışarı edildiği, dini referans alan uygulamaların arttığı bir eğitim sistemiyle sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi mümkün değildir. Biz Atatürk’ün öğretmenleri olarak parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelemize, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatmaya, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm eğitim çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Yolumuz çağdaş uygarlık yoludur, yolumuz Cumhuriyet yoludur ve bu yoldan asla dönmeyiz” dedi.

Basın açıklaması daha sonra sırasıyla CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ile Dr. Hüseyin Çamak’ın konuşmalarının ardından sona erdi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA