Onlar artık birer “gül uzmanı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Onlar artık birer “gül uzmanı”


 

Akdeniz Belediyesi’nin, ilçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde verdiği “Gül Yetiştiriciliği” kursu sona erdi. Ücretsiz verilen kursta, kursiyerlere gül yetiştiriciliği ile ilgili hem teorik hem de pratik bilgiler verildi.

Akdeniz Belediyesi’nin, ilçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 9 mahalle ve kültür evlerinde verdiği “Okuma-Yazma, tiyatro, satranç, bağlama, resim, dikiş-nakış, giyim, takı tasarım ve sportif faaliyetlerden oluşan yaz kursları, yüzlerce vatandaşın katılımı ve yoğun ilgi altında gerçekleşti. Özellikle vatandaşların talebi dikkate alınarak, ayrıca anket düzenlenerek belirlenen ve toplamda 15 branşta verilen ücretsiz yaz kurslarının bir bölümü sona erdi. Üç ay süren ve sona eren eğitimlerden biri de “Gül Yetiştiriciliği Kursu” oldu.

HEM HOBİ HEM EKONOMİK FAALİYET

Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde verilen kursta, gül yetiştiriciliğinin püf noktaları, hem teorik hem de tatbiki olarak kursiyerlere anlatıldı. Eğitimi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden Ziraat Teknikeri Nadire Canbolat, üretim teknikleri, ekim-dikim ortamı ve çevre koşullarını hazırlama, ilaçlama, aşılama, kesim, uygun gübreleme yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele metotları, belediye fidanlığında teorik ve tatbiki olarak kadınlar ve erkeklerden oluşan kursiyerlere anlattı. Kendilerine bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür eden gül yetiştiriciliği kursiyerleri, ilerleyen günlerde gerek hobi gerekse de aile bütçelerine katkı sunabilmek amacıyla profesyonel anlamda gül yetiştirmek istediklerini dile getirdiler.

“MAHALLE EVLERİMİZİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, mahalle evlerinin, ilçe sakinlerinin hizmetine sunulan eğitim ve kurs merkezlerine dönüşmesi için çalıştıklarını ifade etti. Pamuk, “Bugün itibariyle toplam 9 mahallemizde yer alan mahalle evlerimiz, Akdeniz’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza her daim açıktır. Nitekim mahalle evlerimizde verdiğimiz ücretsiz yaz kursları ve farklı içeriklere sahip mesleki eğitimlerden dolayı bizlere çok olumlu ve anlamlı dönüşler olmakta, bu da ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu göstermektedir. Verdiğimiz kurslar, sadece hobi olarak görülmemeli, özellikle kadınların aile ekonomilerine katkı sunmalarını sağlama açısından önemlidir. Akdeniz ilçesi sakinlerinin talep ve istekleri doğrultusunda mahalle merkezlerimizde mesleki beceri ve eğitimlere yönelik kurs ve programlarımız devam edecek. Akdeniz’de mahalle evlerimizin sayısını arttırmak için de elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA