Ders zili öncesi sorunlar masaya yatırıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ders zili öncesi sorunlar masaya yatırıldı!


 

Mersin’de yeni eğitim-öğretim yılı öncesi tüm paydaşlar bir araya gelerek, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Toplantıda ayrıca; derslerinde etkin ve doğru kullanmasına yönelik fırsatlar sunan, tüm ülkelerle projeler gerçekleştirme imkânı sağlayan eTwinning projesinde Türkiye birincisi olma başarısı gösteren çalışmalar ödüllendirildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de, “Eğitim Buluşmaları Toplantısı” ve “etwinning Projeleri Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Ödül Töreni” Yenişehir Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya; Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum müdürü ve okul idarecileri katıldı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantının yapılacağı saatte basına duyur geçmesi tepki topladı.

“SİZLER ŞU ANDA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ İŞİNİN BAŞINDA BULUNUYORSUNUZ”

Yaptığı konuşmasına, eğitim camiasının temsilcileriyle bira arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Su, eğitimin ve öğretimin önemine vurgu yaptı. Gelecekte toplumun ve ülkemizin kalkınmasını şekillendirecek ve gerçekleştirecek olan çocukların eğitiminin son derece önemli olduğunu belirten Vali Ali ihsan Su; “Sizler şu anda dünyanın en önemli işinin başında bulunuyorsunuz. Bunun ne kadar farkında olursak işimize olan ilgimiz gayretimiz o derece fazla olur ” dedi.

Konuşmasında, eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için merkez ve ilçelerde toplantılar gerçekleştirildiğine de değinen Vali Su, 2017-2018 eğitim öğretim yılında alınacak tedbirlerin eksiksiz olarak planlandığını, bu planların okulların açılmasıyla birlikte uygulamaya konulacağını belirtti.

Okullardaki başarının aileler, veliler, çocuklar, öğretmenler ve okul idareleri arasında oluşturulacak sinerji ile mümkün olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Ali ihsan Su, okullarımızın başarısının daha da arttırılması için özel bir gayret sarf edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“OKUL MÜDÜRLERİNİN VELİLERLE SIKI BİR DİYALOG İÇERİSİNDE OLMALI”

Eğitimin üç önemli ayağı olan veliler, öğretmenler, öğrenciler arasındaki koordinasyonun önemini de vurgulayan Vali Ali İhsan Su, okul müdürlerinin velilerle sıkı bir diyalog içerisinde bulunması gerektiğini kaydederek, eğitimdeki kalitenin yakalanabilmesi için bunun son derece önemli olduğunu vurguladı. Okulların güvenliği ile ilgili de bir dizi tedbirlerin alındığı bilgisini veren Vali Su, geçen yıllara ek olarak bazı ilave tedbirlerin alındığını ve bunların kararlı bir şekilde uygulanacağını, çocuklarımıza en güzel şekilde hizmet sağlamak için çalışılacağının altını çizdi.

Vali Su, “Yatırımların zamanında tamamlanması ve bir an önce hizmete açılması için Mersin Valiliği olarak Vali yardımcılarımız ve idarecilerimizle düzenli olarak yaptığımız toplantılarla konuyu titizlikle takip etmekteyiz.” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KOCA’DAN İTİRAF: “İDARECİLER BU YILDA ÇOK ZORLUKLA KARŞILAŞACAK”

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı konuşmada, idarecilerin bu dönemde de birçok zorlukla karşılaşacağını söyleyerek, “Bu zorlukları çalışkanlık ve fedakârlıkla aşacaksınız. Bizler okullarımızı sadece fiziki açıdan değil; sosyal, kültürel ve akademik başarı açısından da en üst seviyeye getirmek durumundayız” diye konuştu.

Türkiye’de milli gelirin yüzde 5.8’ininin eğitime harcandığına dikkat çeken Koca, “OECD ülkelerinde milli gelirden eğitime ayrılan pay, ortalama yüzde 5.2 Bu oran da gösteriyor ki Türkiye olarak biz eğitime daha fazla pay ayırıyoruz. Bugün ilimizde görev yapan öğretmen sayımız 22 bin 875’e yükselmiştir. İlimizde anasınıfına başlayan 34 bin 360 ve ilkokul 1. sınıfa başlayan 21 bin 506 öğrenciyle, 375 bin 136 öğrenciye ulaşmayı başardık. Bizim görevimiz bulunduğumuz ildeki eğitim ihtiyacının tam ve doğru olarak tespiti, yapılan yatırımların ve çalışmaların, doğru yapılıp yapılmadığının denetlenmesi ve tüm imkânların yerli yerinde değerlendirilmesini sağlamaktır.

“CUMHURİYETİN EN İYİ MÜFREDATI” SAVUNMASI

Değişen müfredata da değinen Adem Koca, sözlerine şöyle devam etti: “Müfredat, değişen ve yenilenen eğitim politikalarına ve günün ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendi; çünkü bilgi bir süre sonra kendi küllerinden yenilenerek yeniden doğuyor.

Cumhuriyet kurulduğu andan bugüne kadar hazırlanan müfredatlar arasında en demokratik katılımla hazırlanan müfredat budur. Bu yıl 1.-5. ve 9. Sınıflarda uygulanmaya başlanacak. Değişime ayak uydurmalıyız, cesur olmalıyız, bildiklerine sıkı sıkıya bağlı, hiçbir değişime ayak uyduramayan, çağın gerisinde kalan insanların eğitimci, iyi bir eğitimci olamayacağını hepimizin kabul etmesi gerekir. Buna izin veremeyiz, durmak geride kalmak demektir, ilerlemeliyiz, söz konusu olan bizim çocuklarımız. Bu anlamda eğitimde yapılan değişikliklerin temelimizi daha da sağlamlaştıracağına inancım sonsuzdur. Bu yenilik eskiyi atmak değil, bilgiye gerçek değerini vermektir. Bilgiye değer vermeliyiz; onu ezberlemek yerine onu içselleştirmeliyiz. Elimizdeki anahtar basit görünebilir ama kapıları zorlamadan açıp içeri girmemize yardımcı olacaktır. Bu nedenle önemlidir”.

EĞİTİMDE TEKNOLOJİYİ EN İYİ KULLANAN MERSİN

Konuşmaların ardından; öğretmenlerin teknolojiyi derslerinde etkin ve doğru kullanmasına yönelik fırsatlar sunan, tüm ülkelerle projeler gerçekleştirme imkânı sağlayan eTwinning projesinde başarılı olan okul müdürleri ve öğretmenler ödüllendirildi.

Mersin’de 2015– 2016 eğitim - öğretim yılında yürütülen eTwinning projelerinden 59’u ulusal kalite etiketi alırken, 29 projede Avrupa Kalite Etiketi alarak Türkiye 17’incisi oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA