İşte eğitimdeki halimiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşte eğitimdeki halimiz!


 

Göçle oluşan mahallede eğitim veren Alsancak Lions Ortaokulu, Uluslararası Gençlik Eğitimi- Gençlik Değişimi Hareketliliği Projesine dahil oldu. Ancak projede çalışacak 6 öğrencinin İngilizcesi yeterli olmayınca okulu temsilen yurtdışına gitmek için farklı okullardan 6 öğrenci projeye dahil edildi!

Hediye Eroğlu

Mersin’in Toroslar ilçesinde daha çok göçle gelen nüfusa mensup ailelerin çocuklarının eğitim aldığı Alsancak Lions Ortaokulu’nda yaşanan ilginç bir olay, Türk eğitim sistemindeki yanlışlıkların bir kez daha gözle görülür bir örneğin oldu!

FİZİKİ VE SOSYAL YETERSİZLİK HAD SAFHADA

Güneydoğu’daki terör olayları nedeniyle Mersin’e göç eden özellikle Kürt nüfusun yaşadığı bölgede1994 yılında yapılan okul, özellikle lionslar başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinin katkıları ile eğitim-öğretim vermeyi sürdürdü.

1999’da ise ortaokul olan yapı da bugün bölgedeki; Portakal, Demirtaş, Turunçlu ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde yaşayan ailelerin çocuklarına eğitim vermekte. Okul binası yoğun göç alan çevrenin ihtiyacına cevap veremezken fiziki ve sosyal yetersizlik had safhada.

ÖĞRENCİLERİN İNGİLİZCESİ YETERSİZ!

Okul tüm bu dezavantajlarını gerek sivil toplum kuruluşlarının destekleri gerekse de çeşitli ulusal ve uluslararası projelerden alacağı katkılarla kapatmaya çalışsa da engeller bitmiyor. Son olarak Şubat 2017’de Gençlik Eğitimi- Gençlik Değişimi Hareketliliği Projesine dahil olan okul, önemli bir başarı elde etti. Ancak projede çalışacak 6 öğrencinin İngilizcesi yeterli olmayınca farklı okullardan 6 öğrenci projeye dahil edildi!

SEÇİLEN ÖĞRENCİLER YURTDIŞINA GİDECEK!

Projede yer alan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emre Duru ve İngilizce Öğretmeni Serkan Atik eşliğinde, Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı ziyaret etti. Müdür Yardımcısı Duru, okulun “Make our school a better place- Okulumuzu daha iyi bir yer yapmak” adlı proje hareketliliğine 1 lider öğretmen+ 6 öğretmen ile katılacağını söyledi. Alsancak Lions Ortaokulu öğrencilerinin yaş ve İngilizce seviyelerinin bu profili karşılayamamasından dolayı 6 öğrencinin kentteki diğer okullarından seçildiğini ifade eden Duru, proje içeriği ve daha sonra okulda yapılacak etkinliklerin planlamasından sorumlu İngilizce Öğretmeni Serkan Atik’in lider öğretmen olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Koca öğrencilerle bir süre sohbet ederek, proje kapsamında yurt dışına çıkacak öğrencilerin ülkemizi ve kenti en iyi şekilde temsil edeceklerinden şüphe duymadığını ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA