Eğitim sistemine her kesimden tepki var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim sistemine her kesimden tepki var!


 

Eğitim sistemine ilişkin her kesimden tepki olduğunu kaydeden CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Türkiye’de eğitim sistemi bir sorun olmaktan çıkıp bir tehlikeye dönüşmüştür. Son müfredat değişikliği hangi kurumlarla görüşülerek hazırlandığı belli bile değildir” eleştirisinde bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti il binasında düzenlediği basın açıklamasında CHP İl Başkanlığı tarafından ilki düzenlenen 1. Eğitim Çalıştayı’na tüm Mersinlileri davet etti. CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak’ında katıldığı basın toplantısında ayrıca pek çok CHP İlçe yöneticisi, partilide destek verdi.  Önümüzdeki hafta başlayacak 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’ndan önce eğitimde yaşanan sorunların tartışılacağı çalıştayda kentteki eğitim sistemine ilişkin önemli değerlendirmelerin yapılacağı ve çözüm önerilerinin konuşulacağı bildirildi.

“15 TEMMUZ SİVİL KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİ İKTİDAR KAVGASINDAN İBARET”

Konuşmasının başlangıcında 37 önce; 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin yıldönümünü anımsatan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün yaşadığımız tarihsel sorunlarımızın sebebi 12 Eylül ve anlayışıdır. 12 Eylül ile birlikte devlet ve toplum içine yerleşen ekonomik olarak da büyüyen siyasi, İslamcı çevre milli görüş adı altında örgütlenip siyaset alanında varlığını sağlarken, emperyalistler ise Ortadoğu’da hem hâkimiyetlerini pekiştirmenin yollarını hem de Yeşil Kuşak projesini uygulamak için ülkemizde işbirlikçi ortak arıyorlardı. Tarikatlar, cemaatler ve gerici unsurlar ideal, uyumlu ve hedeflerine hizmet edecek yapılardı. 12 Eylül bu yapıların iktidara gelmesi için ve bugün ülkemizi yöneten AKP’nin varlığını sağlamış oldu. Bunun karşılığı ABD’nin BOP stratejisine bağlı, BOP’ un başkanlık yetkisi ile görevlendirilen AKP’nin Genel başkanı FETÖ ile ittifak oluşturmuş oldu. Bu ittifakın sonucu devletin ‘Ele geçirilmesi süreci başladı.’ 15 Temmuz sivil kontrollü darbe girişimi iktidar kavgasının yaşanmasına neden oldu. Çünkü bunlar ülkeyi, halkı değil, emperyalistlerin, yandaşlarının ve kendilerinin varlığını, zenginleşmesini büyümelerini isteyen zavallılardı. AKP bugün; tarikat, cemaat ve Cumhuriyet düşmanlarına devletin her türlü imkânlarını sağlayarak, kullandırarak ülkemizi kuşatma altına almıştır. Bu kuşatmayı ülkenin bağımsızlığını, laik demokratik sosyal hukuk devletini savunan, barış isteyen, tek adamlığa, diktatörlüğe karşı çıkan ortak akıl ve ortak mücadele ile örgütlü şekilde hareket eden GEZİ olmuştur, 16 Nisan Referandum süreci olmuştur, Hak hukuk adalet yürüyüşü ve mitingi olmuştur, Adalet Kurultayımız olmuştur. Özgürlük, barış ve demokrasi talepleri ile toplumda güven dalgası oluşturan cesur insanların tavrı ve duruşu olmuştur” dedi.

“EĞİTİM SİSTEMİNE HER KESİMDEN TEPKİ VAR”

Türkiye’de eğitim sisteminin sorun olmaktan çıkıp büyük bir tehlike haline geldiğini söyleyen CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Eğitim artık ülkemizde satın alınan metaya dönüştürüldü. AKP’nin uyguladığı eğitim politikalarına toplumun her kesiminden tepki var, itiraz var. Son müfredat değişikliği hangi kurumlarla görüşülerek hazırlandığı belli değil. Belli olan müfredatın Diyanet İşleri başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğünün denetiminden geçerek hazırlandığıdır. Akademisyenlerin, eğitim fakültelerinin, öğretmenlerim, eğitim sendikalarının ve velilerin sürece dahil edilerek müfredat değişikliği sağlıklı ve yerinde olurdu. Bilimsellikten, laik, adil, eleştirel, çağın ihtiyacına göre bir eğitim sistemi geleceğimiz olan çocuklarımız için hayati derecede önemlidir” diye konuştu.

“ÇAĞDAŞ VE LAİK EĞİTİMİ TARİKATLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

CHP Mersin İl Başkanlığının Mersin’de ilk kez 16 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 13.00 da Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde 1. Eğitim Çalıştayına Mersin’deki vatandaşları davet eden Özyiğit Şunları söyledi: “Aydınlık yarınları kurmak için, geleceğimiz olan çocuklarımız ile birlikte 1. Eğitim Çalıştayına bekliyoruz. Çağdaş ve laik eğitimi tarikatlara teslim etmeyeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA