Yerli antivirüs yazılımı Mersin’den çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yerli antivirüs yazılımı Mersin’den çıktı


 

Türkiye’nin ilk antivirüs yazılımı Mersin Teknopark’ta ki bir girişimci firma tarafından geliştirildi.

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Yönetim Kurulu toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi içerisinde bulunan Teknopark hizmet binasında gerçekleşen toplantıya; Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yanı sıra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı H. Ruhi Koçak, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Üyesi Hıdır Karadağ, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Ballı ile Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz katıldı.

VALİ FİRMALARI TEK TEK İNCELEDİ

Toplantı öncesinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, aralarında Türkiye’nin tek antivirüs yazılımı üreten firması ile dijital ortamda pasaport ve kimlik bilgilerinin doğruluğunu tespit eden ve hafif ticari araçların otomatik kapı sistemlerinin yazılımını yapan önemli firmaların da bulunduğu bilişim ve teknoloji firmalarına ait çalışma ofislerini ziyaret eden Vali Su, bu firmaların Teknopark ile işbirliği içerisinde yürüttükleri proje ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, firma yetkililerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

TİM-TEB GİRİŞİM EVİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Ofis ziyaretleri sonrasında, fuaye alanında sergilenen bilişim, denizcilik ve sağlık alanlarındaki projeleri yakından inceleyen Vali Ali İhsan Su, daha sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM), Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Mersin Teknopark ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Girişim Bankacılığı ortaklığı ile hayata geçirilen Tim-Teb Girişim Evi’ni de ziyaret ederek yetkililerden yürüttükleri çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Vali Su, ziyaret ve incelemelerinin ardından toplantı salonuna geçerek, Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. Bir önceki toplantıda alınan kararların gözden geçirilmesiyle başlayan toplantı, yeni gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, 2016 yılı endeks raporunun değerlendirilmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA