“Sağlık Bakanlığı Mersin’e müfettiş göndermeli” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sağlık Bakanlığı Mersin’e müfettiş göndermeli”


 

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik hakkında son günlerde ortaya atılan yolsuzluk iddialarının vahim olduğunu söyleyen Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak; zaman kaybetmeden iddiaların soruşturulması ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Mehmet Nabi Batuk

Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik ile ilgili iddiaları gazetemize değerlendirdi. Müdür Aytekin Kemik’in; Mersin Şehir Hastanesi yanında eczane açtığı, döner sermayeden haksız kazanç elde ettiği ve açığa alındığı yönündeki iddialara verdiği yanıtları ilginç bulduğunu kaydeden Prof. Dr. Atıcı, Sağlık Bakanlığı’nın zaman kaybetmeden ilgili yönetici ve müdürlük hakkında soruşturma açarak, olayları şeffaf bir biçimde incelemesini ve inceleme detaylarını kamuoyu ile paylaşmasını istedi.

“BAKANLIK MERSİN’E DERHAL MÜFETTİŞ GÖNDERMELİ”

Devletin yönetici ve bürokratları için ortaya atılan iddiaların hiç zaman kaybetmeden aydınlatılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Atıcı, “Devletin bir müdürü hakkında bir iddia varsa acilen hakkında bir  müfettiş görevlendirilmeli ve gerekli inceleme yapılmalıdır. Kamuoyu da acilen tatmin edici şekilde bilgilendirmelidir. Mersin İl Sağlık Müdürü hakkında bir iddia ortaya atılıyorsa bu iddialar soruşturmalı ve gerçek ortaya çıkarılmalıdır. Bu gibi olaylarda şeffaflık çok önemlidir ve hiçbir şey gizli kalmamalıdır. Eğer benim hakkımda da böyle bir iddia varsa bu iddialar araştırılıp açığa çıkarılmalıdır. Devletin üst kademelerinde çalışan, siyasetin üst kademelerinde görev alan insanlar mal varlıklarını sürekli olarak açıklamalı, bu beyanlarla ilgili de en ufak bir tereddüt varsa araştırılmalı ve konu ile ilgili tüm yasal süreç başlatılmalıdır. Mersin İl Sağlık Müdürü hakkında Sağlık Bakanlığı en kısa zamanda derhal müfettişini görevlendirmeli, tüm gerçeği kamuoyunun gözü önünde araştırıp bulmalıdır. Örneğin benim mal varlığımı merak edenler internet ortamından görebilirler. 2011’de milletvekili olduğum zaman verdiğim mal beyanını internet ortamına yükledim. Ondan sonra her dönemde sık sık farklı zamanlarda da mal beyanımı yenileyerek, yayınladım. Eğer ben haksız bir kazanç elde edersem bu kanun önünde belli olacaktır. İl Sağlık Müdürünün de mal beyanları incelenmelidir. Bu mal beyanlarına ilişkin gerekli incelemeler yapıldıktan sonra haksız kazanç elde edip etmediği veya görevini kötüye kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacaktır. Eğer bu iddialar gerçek çıkmışsa da en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

DR. KEMİK MÜFETTİŞİ BİZAAT KENDİSİNİN TALEP ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hakkında çıkan iddialarla ilgili şu açıklamaları yapmıştı: “Ben açığa alınmam. Gerek eczane gerekse döner sermaye ile ilgili iddiaların soruşturulması için bizzat ben kendim müfettiş istedim. Müsteşara yazı yazdım ve müfettiş istedim. Müfettiş gelirse bakacağız. Açığa alınma yok. Ben bakanlığa bilgi verdim ve ‘Bir sürü dedikodu var, bana müfettiş gönderin, beni aklayın’ dedim Orası 2009’un Ocak ayında hastane yeri olarak Sağlık Bakanlığına devredilmiş, ben 2013’ün Temmuz ayında 4,5 yıl sonra Şehir Hastanesinin giriş kapısına 1,3 kilometre uzaklıkta bir dükkân almışım. Anayasal hakkım, biri satmış, ben de paramla almışım, bunu mal beyanımda da göstermişim. Bütün basında sanki hırsızmışım gibi lanse edildi. 35 yıl emek verdim, şimdi hırsız yaftasını yedim kaldım. O bölgede Mersin Şehir Hastanesini yapan kamu-özel ortaklığı eczane açamadı. Aslında hastane içinde eczane yeri ayrılmış, ancak bankalardan kredi çekilirken tüm alan ipotek olarak gösterilmiş. Bankalar da eczaneye izin vermemiş. Dükkanı da geldi bir eczacı kiraladı. Doktor kiralasa doktora verirdim, kapıcı kiralasa kapıcıya verirdim, orası benim mülküm.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA