Mersin mağaralarına ASPEG’den yakın markaj | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin mağaralarına ASPEG’den yakın markaj


 

Ulusal ve uluslararası düzeyde mağaraların araştırılması ve kayıt altına alınması için birçok çalışma gerçekleştiren Anadolu Speleoloji Grubu Derneği (ASPEG) Anamur’a gelerek ilçe ve çevresinde yer alan mağaralarda araştırma ve inceleme çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz yıllarda da Anamur’da mağaralar üzerine Ulusal ve Uluslararası mağaracılarla araştırmalar gerçekleştiren ASPEG bu yılda Digitürk-BEİN –İZ TV nin katkıları ile Anamur mağaralarında inceleme yapacak, ulusal ve uluslararası tanıtıma katkı sağlayacak.

Anamur’da ilk olarak Köşekbükü Astım Mağarasını inceleyen ekip mağara inceleme ve çekimlerinin ardından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile bir röportaj gerçekleştirdi. ASPEG ve BEİN-İZ TV ekibi Anamur’un Mağaraların yanı sıra Anamurium Antik Kenti, Mamure Kalesi ve tarım alanlarında çekimler gerçekleştirdi.

Anadolu Speleoloji Grubu Derneği Başkanı Ender Usuloğlu ve ASPEG, AKÜMAK ve Mağara Araştırma Derneğinden oluşan 19 kişilik grup 30 Ağustos Salı günü Başkan Türe’yi makamında ziyaret etti. Dernek başkanı Usuloğlu Başkan Türe’ye kendilerine verdiği destek dolayısı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde tüm şehitleri anarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

BEİN-İZ TV ve Digitürk’de yayınlanacak olan tanıtım belgesellerinin çekimi ve Mağaraların sportif anlamda daha derine inilmesi için yapılacak olan araştırmalar 10 Eylül’e kadar devam edecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA