Tarsus’ta iki okul projesine belediyeden 498 bin TL destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta iki okul projesine belediyeden 498 bin TL destek


 

Tarsus Belediyesi, eğitime büyük destek verdi. Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ile Belediye Başkanı Şevket Can, protokol imzaladı. Belediye bütçesinden 498 bin TL. Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarıldı.

10 yıldır, üzerindeki örtü bedeli ödenmediği için, ödeneği hazır olan 2 adet okulun eğitime kazandırılması Tarsus Belediyesi’nin örtü bedelini ödemesiyle çözüldü. Belediye Meclisinden alınan karar doğrultusunda Kaymakamlıkla protokol imzalandı.

Belediye Meclisinde alınan kararla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Altaylılar ve Ergenekon Mahallelerinde yapacağı iki okul için yaklaşık 498 bin TL. aktarılacak.

Okulların yapımı için gerekli örtü bedelinin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödeneklerinde olmaması nedeniyle okul yapımının durma noktasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, okul yapımının iptal edilme noktasına geldiğini ancak Tarsus Belediyesi olarak gönüllerinin razı olmadığını, eğitime destek vermek amacıyla gerekli ödemeyi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Başkan Can, “Sayın Kaymakamımızla yaptığımız görüşmelerde iki okulun ödeneğinin hazır olduğunu, ancak bu iki okulun yaklaşık 10 yıldır yapılamadığını söylemişlerdi. Bizde bu konuyu Tarsus Belediye Meclisimize getirerek, meclis üyelerimizin desteğini alarak Tarsus Belediyesi olarak bizler üstlendik. Tabi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olsun, Kaymakamlık olsun, Belediye olsun hepsi devletimizin resmi kuruluşlarıdır.

Tarsus Belediyesi olarak Tarsus’umuzda yer alan bütün resmi kurumlarımızla uyumlu bir çalışma sergileyerek bu örtü bedelini üstlendik, şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Can, örtü bedeli olmamasından dolayı okulların yapılamayacağını öğrendiklerinde Belediye meclisinden karar alarak 498 bin 110 TL para aktarılması konusunda Kaymakam Yüksel Ünal ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin daha iyi bir eğitim almaları için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini belirten Başkan Can, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz yarın ülke yönetiminde söz sahibi olacaklar. Bunun için bu öğrencilerimize gereken en iyi eğitimi vermek hepimizin boynunun borcudur.  Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Belediye olarak eğitim kurumlarına her zaman yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz. Tarsus’un menfaati için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediyeye teşekkür eden Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise, amaçlarının Tarsus’taki eğitim düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi.

Kaymakam Ünal, “İlçemiz bir bütün. Milli Eğitim de en büyük ihtiyaçlardan bir tanesidir. Hemen hemen her okulda 45-50’ye yakın öğrencimiz var, “örtü bedeli” denen bir sebepten dolayı yapılamayan okullarımız var. Değerli belediye ve belediye başkanımızın özel gayretlerinden sonra bu örtü bedeli ödendikten sonra en kısa zamanda eğitim öğretime kazandırılacak ve Tarsus’taki eğitim

düzeyini arttırmış olacağız. Belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Can ile Kaymakam Ünal, 498 bin TL’nin Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılması için protokol imzalandı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA