Şehit yüzbaşının annesi 37 yıl sonra hayaline ulaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehit yüzbaşının annesi 37 yıl sonra hayaline ulaştı


 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 27 Ocak 2016 tarihinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa’nın annesi Ayla Çiğa, 56 yaşında üniversiteyi kazandı.

37 yıllık üniversite hayalini bu yıl gerçekleştiren ve Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nü kazanan Çiğa, bugün okula gelerek kaydını yaptı. Çiğa, "Mutluyum, sevinçliyim. 37 sene sonra bu anı, bu günü yaşamak hayalimdi" dedi.

Şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın annesi Ayla Çiğa, herkese örnek oldu. 37 yıldır üniversite okumak isteyen ancak bir türlü bu hayalini gerçekleştiremeyen Ayla Çiğa, 56 yaşında hayaline ulaştı. Önce oğlunu kaybeden, ardından eşini kaybeden acılı anne, kızının desteği ve önerisi ile sınavlara hazırlanmaya başladı. Sınavlara 2 ay kala ders çalışmaya başlayan Çiğa, sınavda 201 puan alarak Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nü kazandı. Mutluluğu gözlerinden okunan anne Çiğa, bugün okula gelerek kayıt yaptırdı. Çiğa'nın bu mutluluğuna İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir de ortak oldu. Önce kaydını yaptıran ardından ise kimliğini alan Çiğa, kızının söylemesiyle sınava hazırlanmaya başladığını belirterek, "Yiğit oğlumun şehit olması, eşimi kaybetmem bizi çok etkiledi. Sonra kızım 'anne sen okumayı seviyorsun neden sınava girmiyorsun' dedi. Ben de evde 2 aylık çalışmayla, gece 03.00'te kalkıp 05.00'e kadar ders çalışarak bu puanı çektim. Ben açık öğretim adalet diye düşünüyordum sonra Toros Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin babası bu bölümü bana söyledi. Ben de aşçılık bölümünü beğendim. Bu bölümü okumak isteyerek sınava girdim. 37 seneden sonra çok şükür başardım. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“37 SENEDEN SONRA BU ANI, BU GÜNÜ YAŞAMAK HAYALİMDİ”

Heyecandan sınava 40 dakika varken içeri girdiğini kaydeden Çiğa, "Mutluyum, sevinçliyim. 37 seneden sonra bu anı, bu günü yaşamak hayalimdi. Bu bölümü bitirdikten sonra bir dükkan açıp, ihtiyacı olan biriyle çalışıp, o ekmek yesin benim de adresim belli olsun. Yani uğraşacağım bir şeylerin olmasını istiyorum. Ben bunu 4-5 yıl önce açmak istedim ama olmadı. Gün bugünmüş. İnşallah güzel olur. Tek kusurum okumak, okumayı çok seviyorum. Yapacağım bir şey yok" şeklinde konuştu.

Rektör Yüksel Özdemir ise Ayla Çiğa'yı tebrik ederek, "Gerçekten tercih döneminden önce de sonra da sürekli bizimle irtibat kurdu, çok istekli, arzulu biri. Biz de her zaman böyle istekli, arzulu kişileri aramızda görmek istiyoruz. Bu isteği bizim için çok önemli. Okumanın yaşı yoktur. Bu güzel bir örnek. İnanın bu yaşlarda öğrencilerimiz var. Onlar gerçekten çok başarılılar, çok daha azimliler. Kendisi de belirtti, kendi iş yerini kurmak istiyor. Biz zaten üniversite olarak bu tür mesleki programlarla bu hayallerini insanların gerçekleştiriyoruz. Şehidimizi rahmetle anıyorum. Kendisi bize emanet. Çünkü şehidimiz ülkemiz için canını feda etti. Bugün huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretim sürdürebiliyorsak onların sayesindedir. Ayla hanımı tebrik ediyorum. İnşallah çok güzel bir eğitim süreci geçireceğiz" ifadelerini kullandı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA