İlk diş hekimliği öğrencileri geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlk diş hekimliği öğrencileri geldi


 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) 2016 yılının Mayıs ayında fiilen kurulum çalışmaları başlayan Diş Hekimliği Fakültesi ilk öğrencilerini aldı.

Fakülteye, 60 kişilik kontenjanın yanı sıra 10 yabancı uyruklu ve 2 okul birincisi öğrenci kayıt yaptırdı. Çeşitli illerden gelen öğrenciler 15 Ağustos Salı günü, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu binasında üniversite kayıt işlemlerini tamamladı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Ergün; 1 profesör, 11 yardımcı doçent ve 2 pratisyen diş hekimiyle eğitime başlayacaklarını kaydederek şunları söyledi: “Türkiye’de öğrenci alan 40 devlet üniversitesi içinde tercih edilen 20’nci diş hekimliği fakültesi olduk. İlk öğrencilerini alan bir fakülte için bu büyük bir başarı. Çok iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Gelen öğrencilerin puanlarının yüksek olması üniversitemize ve şehrimize yoğun talep olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda 1998 yılında kurulan ve güçlü akademik kadrosu olan MEÜ Tıp Fakültesi’nin temel bilimler derslerimizi verecek olması da güçlü yanlarımızdan biridir.”

Bir yıllık kuruluş sürecinde hem öğrenci alımının hem diş hekimliğinde uzmanlık sınavı neticesinde asistan alımının gerçekleştiğine değinen Prof. Dr. Ergün “Biz bölgede özellikle kompleks vakalarda ve karmaşık cerrahi çekimlerde fakültemizin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Pratisyen hekimlerin yapamadığı veya zorlandığı vakaları üniversitemiz bünyesinde yapacağız. Her bölümde başarılı öğretim üyelerinin yer aldığı fakültede ayrıca protez diş yapımı için bir teknisyen de görev yapıyor. Yapımının tamamlanması ile geçici diş kliniğinde, 18 diş ünitesi yer alacak. 5 yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler; uzmanlık için girişimde bulunabilecek veya kendi kliniklerini açabilecek ya da hastanelerde çalışabilecekler” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ergün “Diş hekimliği kliniğine yaklaşık günlük hasta girişimiz 90 ile 100 civarında. Bu da talebin yüksek olduğunu gösteriyor. Üniversitemizin eğitim alanında çıtasının yükseltilmesi için büyük çaba harcayan ve açıldığımız ilk günden bu yana büyük destek veren sayın rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya değerli katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz. Rektörümüz aynı zamanda yeni başlayan öğrencilerimiz için Tıp Fakültesi’nde 80 kişilik bir simülasyon laboratuvarını da hayata geçiriyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YENİ AÇILDI AMA AKADEMİK KADROSU DİKKAT ÇEKİYOR

İlk tercihiyle üniversiteye yerleşen Geysu Çatak, “Buraya 455 puanla yerleştim. Diş hekimliği bölümünü istiyordum. Burada okuyan çok sayıda arkadaşım olduğu için ve burasıyla ilgili güzel şeyler söyledikleri için Mersin’i yazdım. Tabi fakülte yeni açıldığı halde mevcut akademik kadrosu dikkatimi çekti” dedi.

449 puan alarak yerleşen Merve Bahçeci de “Diğer tercihlerimde puanı daha yüksek olan tıp fakültelerini yazmıştım ama gelebilecek ilk seçimin burasıydı. Mersin Üniversitesi’ne yerleşeceğimi hissediyordum ve bu sonuçtan mutluyum” diye konuştu.

8. tercihiyle üniversitemize yerleşen Mehmet Karabulut ise üniversite kampüsünü çok beğendiğini söyleyerek yeni eğitim hayatı için heyecan duyduğunu ifade etti .(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA