BORÇLANMAYA DOYAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMAYA DOYAMADI!


 

Görev yaptığı son 3 yılda yaklaşık 750 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sene başında aldığı 400 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin 200 milyonunu kullanmıştı. Başkan Kocamaz, kalan 200 milyon TL’yi de kullanmak için meclisten yetki istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tatil sonrası Ağustos ayı birinci birleşim toplantısını Çamlıyayla’da yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantıya Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna katılmadı. Toplantıda; 52 gündem maddesi, 9 gündem dışı madde ve 6 öneri görüşüldü.

Toplantıya damga vuran konu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, borçlanma yetki talebi oldu.

Görev geldiği son yılda yaklaşık 750 milyon TL’lik kredi kullanan Başkan Kocamaz; sene başında meclisten aldığı 400 milyon TL’lik kredi yetkisi ile İller Bankası’ndan 200 milyon TL kredi kullanmıştı. Başkan Kocamaz, belediye sınırları dâhilinde muhtelif bulvar ve caddelerde kırsal grup yollarında toprak, tesfiye, üst yapı, alt yapı ve sanat yapıları yapım ihalesinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kalan 200 milyon TL’lik krediyi de kullanabilmek için meclisten yetki talep etti.

 

DAĞ, TAŞ BİZDEN HİZMET BEKLİYOR”

Bazı meclis üyelerinin kredinin neden gerektiğini sorması ve detaylı açıklama istemesi üzerine söz alan Başkan Kocamaz, özellikle bu yıl ihalesi yapılan projeler nedeniyle bütçenin yetmediğini belirtti.

Mersin’i normal bir belediye olarak görmemek gerektiğini belirten Kocamaz, “Büyükşehiri ilçe belediyeleri ile karşılaştırmayalım. İlçe belediyeleri dahi bu tür konular ile ilgili bu tür borçlanmalara yapabiliyor, biz Tarsus’ta yaptık. Ama şuanda Mersin’in tamamı, aslında fırsat olsa hepinizi gezdirsek dağ, taş bizden hizmet bekliyor. Bunların hepsi büyük projeler. Bugüne kadar yapılamamış birçok hizmet bugün Büyükşehir’den bekleniyor. Büyükşehir yaptığı hizmetler ile vatandaştan takdir görüyor.

Bu borçlanmanın büyük bir kısmı asfalt çalışmaları ile ilgili. Ayrıca içinde Bat-Çık’lar da var.  Bunun dışında sanıyorum daha önceden 400 milyonluk kredinin 306 milyonu kalmıştı bunu da yılbaşından bu yana yapılan çalışmalar için kullanmıştık. 200 milyon TL’yi yine yola harcayalım ama geriye kalan bir çok proje var. Daha önce söylediğim gibi bu paraların bu projeleri karşılaması da mümkün değil” dedi.

 

“DARBE GİRİŞİMİ BÜYÜKŞEHİR’E 350 MİLYON TL KAYBETTİRDİ”

Öte yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerine de büyük darbe vurduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Hain darbe girişimi nedeniyle son bir yıl da Büyükşehir Belediyesi’ne gelmesi gereken 350 milyon TL’lik kaynak gelmedi. Bunlar gelmiş olsaydı bizim borçlanmaya ihtiyacımız olmazdı çünkü bütçeyi disipline ettik. Yaptığımız harcamalar Ankara’dan da izleniyor. Bu izlenmeler TBMM Bütçe Komisyonu’nda da dile getiriliyor.

Öte yandan İller Bankası’na göre Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi içerisinde ekonomisi iyi giden belediyelerden biri de Mersin. Yani böyle bir kredinin geri ödemesini sağlayacak bütçeniz yok ise zaten İller Bankası bu işe hiç yanaşmıyor. Mersin genelinde yapılan ve yapılacak hizmetleri göz önüne aldığımızda ise bize acil olarak 1 milyar TL para lazım. Ama bunu bugünkü şartlarda karşılama durumumuzda yok” dedi.

Teklif Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA