Tarsus’ta Kemalpaşa Sanayi Sitesinin temeli atıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta Kemalpaşa Sanayi Sitesinin temeli atıldı


 

Tarsus’ta Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nin temeli düzenlenen törenle atılırken; Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Mersin’de de benzer tesislerin kurulması için esnaf ve sanatkarların yalnız bırakılmamasını istedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinin kent içerisinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan, merdiven/ apartman altlarında hizmet veren işyerlerini modern sanayi sitelerine taşımak için planladığı Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı. Esnaf-belediye işbirliğiyle Türkiye’ye model olarak gösterilen 157 işyeri kapasiteli Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nin temel atma törenine MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan,  ilçede kurulu esnaf odası başkanları, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, esnaf sanatkârlar, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

“MERDİVEN ALTINDAN MODERN TESİSLERE KAVUŞUYORUZ”
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, kent içerisinde dağınık şekilde faaliyet gösteren ve merdiven apartman altlarında hizmet veren üyelerini modern sanayi sitelerine taşınması yolunda verdikleri mücadelenin karşılığını görmenin gurunu yaşadıklarını belirtti.

 

“ESNAFIMIZIN SORUNLARI BİLİNMİYOR BİLİNSE DAHİ ÇÖZÜLMÜYOR”
Daha sonra söz alan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkârların sabahtan gecenin geç vaktine kadar emeği, alın teri ve zekasıyla hizmet veren, hem kendi nafakasını çıkartıp, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sunan cefakar ve fedakar bir kesim olduğunu söyleyerek başladı. Kent ve ülke ekonomisine sunduğu büyük katkının göz ardı edildiği esnaf sanatkârların sorun ve beklentilerine duyarsız kalındığının altını çizen Başkan Dinçer, “Ülke ekonomisine ve istihdamına en büyük katkıyı sunan, büyümenin fidanlığı konumundaki esnafımızın sorunları bilinmez, bilinse dahi çözümü konusunda gayret gösterilmez. Mersin merkezde yıllardır kent merkezinde dağınık bir şekilde faaliyet gösteren, mahalle aralarında apartman/merdiven altlarında hizmet veren işletmelerin modern sanayi sitelerine taşınmaları konusunda verdiğimiz mücadele de maalesef bir sonuç alamadık. Bizler sanayileşmek istiyoruz ama arsa konusunda maalesef gereken desteği göremiyoruz. Bir kentin ilerlemesinin en büyük göstergesi modern sanayi siteleridir. Mersin’de biri 1970’lerde kurulmuş ve artık şehir içerisinde kalmış, büyük tonajlı araçların, TIR’ların giremediği sanayi sitesi, diğeri Tırmıl olmak üzere iki sanayi sitesi var. Bunların yetersiz geldiğini yıllardır dile getiriyoruz ve biz sanayileşmek, modern işyerlerinde hizmet vermek istediğimizi her platformda haykırıyoruz. Ama maalesef bu haykırışlarımıza kulak verilmedi, hala şehir merkezi mahalle aralarında apartman/merdiven altlarında kimyasal ürünler kullanılıp, sağlıksız işyeri ortamlarında hizmet veriliyor. Artık bu gidişata dur denilmeli, kent merkezindeki esnafın modern sanayi sitelerinde hizmet vermesinin yolu açılmalı” dedi.

 

“BU HİZMETİN MERSİN’DE VERİLMESİ KONUSUNDA BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
Tarsus Belediyesi ile yaptıkları ikili görüşmeler sonucu modern sanayi sitesi kurulması yönünde fikir birliğine varıldığını, büyük uğraş ve mücadeleler sonucu Kemalpaşa Sanayi Sitesi projesinin hazırlandığını kaydeden Dinçer, “Tarsus’ta esnaf/belediye işbirliğiyle Türkiye’ye örnek bir model hazırladık. Bizim ülkemizde 20 yıldır kurulamayan sanayi siteleri var. Sanayi siteleri için önce kooperatif kurulur, sonra para toplanır, aidatlarda sorun yaşanır, arsalar alınır/satılır ve o sanayi sitesi bir türlü kurulamaz. Bunun için yerel yönetimlerin ve genel idarelerin yaklaşımı çok önemli. Biz bunu Tarsus’ta başardık. Bugün temeli atıyoruz, Yılbaşı öncesinde açılışını yapıp, hizmete sunacağız. Biz Tarsus’ta verilen bu hizmetin, Mersin’de verilmesi konusunda bizlerin yalnız bırakılmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BURADAN BİNLERCE KİŞİ ÇOCUKLARINA RIZKINI TEMİN EDECEK”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise “157 adet işyeri daha önceki yapılanlarla birlikte belki 500-600’ü bulacak olan işyerleri Tarsus için ciddi ve önemli bir rakamdır. Buradan binlerce kişi çocuklarına rızkını temin edecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere arsasını temin eden Tarsus Belediye Başkanıma, bu projenin yürütülmesi için defalarca toplantı yapan esnaf odası başkanıma, Kaplan başkanıma ve Marangozlar Odası başkanıma teşekkür ediyorum.  Ben esnaflarımızın üst ölçekte üretim yapmasını ve Tarsus’a yakışır bir şekilde ürettikleri malları tüm Türkiye’ye satmasını ve hayırlı kazançlar katmasını temenni ediyorum. Bir olursak tok oluruz, ayrışırsak yok oluruz diyorum’’ dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA