Mersin’de köy meydanları tiyatro sahnelerine dönüşüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de köy meydanları tiyatro sahnelerine dönüşüyor


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekiplerinin ‘Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde’ sloganıyla çıktığı yoğun tempo hız kesmeden devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından  ‘Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde’ sloganıyla 21 Temmuz’da başlatılan tiyatro gösterileri tüm hızı ile devam ediyor. Dere tepe demeden en ücra mahalleleri bile sanatla tanıştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Emekçileri programına yoğun tempo ile devam ediyor. 20 Ağustos tarihine kadar 30 ayrı mahallede tiyatrolarını sahneleyecek olan tiyatro emekçileri aynı zamanda, film ve gölge oyununu da vatandaşlarla buluşturmaya devam ettirecek. Son olarak Mut İlçesi Çömelek Mahallesi’nde kurdukları sahneyle köye sanatı taşıyan sanat emekçileri Hayatında hiç tiyatroya gitmemiş vatandaşların tiyatroyla tanışma fırsatı sundu. 80 yaşındaki Durasan Turak’tan, 16 yaşındaki Ayşen Sallan’a kadar her yaş grubundan mahalleli, daha önce hayatlarında hiç yaşamadıkları bir deneyimi yaşayarak, köylerine taşınan sanatın tadını çıkardı.

 

“80 YAŞINDAN SONRA TİYATRO İLE TANIŞTI”

Çömelek mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki Durasan Turak, hayatında hiç tiyatro izlemediğini ve tiyatroyu sadece televizyonda gördüğünü söyledi. Tiyatro ekiplerini görünce çok mutlu olduklarını kaydeden 80 yaşındaki yaşlı vatandaş, “Karagöz ve Hacivat ile Köy Seyirlik oyunları sergilenecekmiş burada. Şu saatten sonra bizden geçti zaten, gidiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz böyle şeyleri öğrensinler” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin köylerine kadar tiyatro getirdiğini ve akşam izlemeye gideceklerini söyleyen 73 yaşındaki Yılmaz Oğuzoğlu da, Başkan “Böyle şeyler yeni geliyor buralara. Artık devam ettirilirse de sürekli seyrederiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin köyümüze böyle hizmetler getirmesi de çok iyi” ifadelerini kullandı.

Köylülerinin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ilk defa tiyatro izlediğini söyleyen Çömelek Muhtarı Osman Çobur, “Köyümüze daha önce böyle bir hizmet gelmemişti. Köylülerimiz ilk defa tiyatro izlediler bu sayede” diye konuştu.

16 yaşındaki Ayşe Sallan’da köylerinde daha önce hiç tiyatro izlemediğini söyleyerek, tiyatroyu çok sevdiğini ve köyünde izleyeceği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu’nun oyuncularından Behiye Yanık, daha önce hiç tiyatro izlemeyen vatandaşlara ulaşmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerine başlarken, “Köylerimizde hiç tiyatro izlemeyenler varmış ve çok memnun oldular. Devamlı gelin, oynayın dediler. Böyle olunca bizler de memnun oluyoruz. Köylüler çokta sıcakkanlılar, bizlere iyi davranıyorlar, güleç yüzlüler. Bir kadın nasıl böyle çıkar da oyun oynar diye şaşırıyorlar. Bizim eşlerimiz hayatta böyle bir şeye izin vermez diyorlar. Biz de diyoruz ki sizler de oynayın, böyle köy köy biz de sizleri seyretmeye gelelim diyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA