“Çalışmaları bir an önce bitirin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Çalışmaları bir an önce bitirin”


 

Mersin-Adana Yolu Farklı Seviyeli Kavşak, Köprü ve BSK yapılması yapım işi bünyesinde yapım çalışmalarına başlanan Liman-Hal Köprülü kavşağı inşaatının bir an önce tamamlanabilmesi için AKP’den, MESKİ’ye, “Çalışmaları bir an önce bitirin” çağrısı geldi.

Gecikmesi nedeniyle tepkilere neden olan Mersin-Adana yolu farklı seviyeli kavşak, köprü ve BSK yapımı ile ilgili tartışma büyüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Buhanettin Kocamaz’ın, gecikmenin karayollarından kaynaklandığını belirtmesi üzerine başlayan tartışmaya dahil olan AKP İl Başkanı Cesim Ercik, belediye bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını hızlandırması için çağrı yaptı.

“MESKİ'YE AİT İÇMESUYU VE KANALİZASYON HATLARININ DEPLASE ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI BEKLENMEKTE”

Ercik, bölgede 925 adet fore kazık, 78 adet köprü temeli,106 adet köprü elevasyonu ve 32 adet inşaatın yapım aşamasından olduğunu belirterek, “Mevcut durumda altyapı iletim ve iletişim hatlarının müsaade ettiği kısımlarda 759 adet fore kazık 56 adet köprü temeli, 78 adet köprü elevasyonu ve 15 adet inşaat yapım aşaması yapılabilir durumdadır. Bugüne kadar 735 adet fore kazık, 54 adet köprü temeli 75 adet köprü elevasyonu ve 2,5 açıklıktan oluşan(75m) 2 adet inşaat yapım aşaması tamamlanmış olup, geriye kalan fore kazık, temel ve elevasyonlar için MESKİ'ye ait içmesuyu ve kanalizasyon hatlarının deplase çalışmalarının tamamlanması beklenmektedir.

KUZEY LİMAN KÖPRÜSÜ MESKİ KANALİZASYON DEPLASESİ NEDENİYLE YAPILAMADI

Köprü ayaklarının tamamlandığı kısımlarda, köprünün batı ve doğu kısımlarından iki yönlü tabliye çalışmaları devam etmekle birlikte çalışmaların hızlı ve biran önce tamamlanabilmesi için büyük oranda iskele-kalıp malzemesi ve buna bağlı olarak yoğun bir ekip ve ekipmanla çalışmalar devam etmektedir. Aynı zamanda kuzey yan yol genişlemesi için tek açıklıklı öngerme Kuzey Liman köprüsünün fore kazık çalışmalarına başlanmış ve 39 adet fore kazıktan 33 tanesi tamamlanmış ancak geri kalan kısmı MESKİ Kanalizasyon deplasesi nedeniyle yapılmamıştır.

BAKANLIK SUÇLANMASIN!

 2017 yıl sonu itibariyle Köprülü Kavşağın tamamlanan kısımlarıyla birlikte, Kuzey ve Güney yan yolların trafiğe açılması, 2018 yılı ilk yarısı içerisinde ise altyapı iletim ve iletişim hatlarının kalıcı veya geçici deplaselerinin sağlanarak Liman-Hal Köprülü Kavşağı, Kuzey Liman Köprüsü ve Güney Liman Köprüsünün trafiğe açılması hedeflenmektedir. Yukarıda ifade edilen çalışmaların tamamlanabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesine ait MESKİ'nin çalışmalarını biran önce bitirmesi gerekmektedir. Ortak payda Mersin olduğuna göre buradan kimsenin siyasi bir rant elde etmesine gerek yoktur. Yapılan tüm çalışmalar Mersinimiz içindir. Mersin kamuoyunda bu çalışmaların yavaş gitmesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlanmaktadır. Ancak bakanlıkça yapılan çalışmaların neredeyse tamamlandığını ve MESKİ'ye ait yerlerin beklendiğini bildirmek isteriz. Bundan dolayı MESKİ'ye ait çalışmaların biran önce bitirilmesi gerekmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA