Orman köylüsünün yüzü gülüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Orman köylüsünün yüzü gülüyor


 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Davultepe Orman İşletme Şefliğinde 2017 yılı programı dahilinde, Çevlik Köyünde Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde toplam 540 dekar'lık sahada 27 bin adet zeytin ağacına 2014-2017 yıllarında aşılama yapılmıştı. 3 yıllık bakımları tamamlanan 540 dekarlık sahanın, bakımı yapılmak şartıyla kullanım hakkı sertifikalandırılarak 135 haneye dağıtıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz açıklamasında “Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün ‘5000 Köye 5000 Orman Eylem Planı’ çerçevesinde yöreye uygun olarak yapılan delice, harnup aşılaması ve defne, ceviz, badem dikimleri artarak devam edecektir. Gelir getirici türler yoluyla kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın kalkınması ve gelirlerini arttırmaya yönelik politikasıyla yapılan çalışma orman köylümüzün yüzünü güldürüyor. Böylece Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun da ifade ettiği gibi ‘Orman köylüsüyle hasım değil hısım’ olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Yüzde 100’e yakın başarı elde edilen bu sahanın sertifikalarını alan 135 talepli bu çalışmayı ‘Köyün gelirinin artacağı ayrıca sahanın gelecekte Ziraat Bankası olmaya aday olacağı’ şeklinde ifade ediyor. 135 talepli kendilerine düşen alanın bakımını yaptığı sürece faydalanma hakkı devam edecek” dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Mersin Orman İşletme Müdürü Hüseyin Çakıcıoğlu, Davultepe Orman İşletme Şefi Fahri Uzlar sertifikaları taleplilere takdim ettiler. Vatandaşların arasında oldukça sempati toplayan küçük yavrumuzun da annesinin yerine sertifikayı alması köy halkı arasında ‘Zeytin ağacı gibi uzun ve hayırlı ömrün olsun’ temennisine sebep oldu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA