AK Parti’de koltuk kavgası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AK Parti’de koltuk kavgası!


 

AKP’de 4 Temmuz’da başlayan kongre süreci nedeniyle adeta koltuk savaşı yaşanıyor! İl Başkanlığı yarışı kızışırken yaklaşık 100’e yakın adayın Ankara’da parti genel merkezi üs tuttuğu ve destek arayışında olduğu iddia edildi.

Hediye Eroğlu

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yeni kadroların belirleneceği kongre takvimi 4 Temmuz günü belde kongreleriyle başlatıldı. Ancak en can alıcı nokta 19 Ağustos-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilçe ve delege seçimlerinde.Çünkü burada belirlenecek delegeler 2018 yılı Şubat ayının sonuna kadar il kongrelerinde yeni yönetimleri belirleyecek.

KİMLER ADAY?

Mersin’de de kongre süreci ile birlikte kazan kaynamaya başladı. Adeta koltuk savaşının yaşandığı AKP’de, il başkanlığı için 100’e yakın adayın Ankara’da parti genel merkezi üs tuttuğu ve destek arayışında olduğu iddia edildi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yeniden kabinede görev alması ile teşkilattaki ağırlığını korumak istediği öğrenilirken, Elvan’ın ekibinden olan mevcut Başkan Cesim Ercik’in de yeniden başkan olmak için çalıştığı biliniyor.

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de sınıf arkadaşı olması nedeniyle eli güçlenen Cesim Ercik’in, 15 Temmuz’da partiyi terk etmeyerek, direniş sergilemesi de artı puan olarak hanesine yazılmıştı.

Ancak Ercik’in ekibindeki Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erhan Contar’ın da başkanlık koltuğuna oturmak istediği ve bu yönde çalışmalar yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Kulislerde adı öne çıkan bir diğer isim ise Nihat Öz oldu. Geçmişte AKP’den milletvekili aday adayı da olan eski Orman Bölge Müdürü Nihat Öz'ün Zafer Çağlayan döneminden buyana partide aktif rol oynayabilmek için çalışmalarını sürdüren isimlerden.

Ancak AKP Mersin teşkilatında kuruluştan buyana Ömer İnan, Ali Er ve Dengir Fırat döneminden kalma iç çekişmelerin devam ettiği biliniyor.

Parti genel merkezinde ise yıllardır istenilen sonuçların alınamadığı Mersin’i kazanabilmek için yerli ‘Yörük’ bir isim üzerinde durulabileceği de öne çıkan iddialar arasında.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA