Kitap Yolu coşkusu… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kitap Yolu coşkusu…


 

Mersin Yazarlar Derneği’nin “Kitap Yolu” projesi ile gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, binlerce kitabı, Kitap Yolu’ndan topladı.

Mersin ili Toroslar İlçesi Ayvagediği Mahallesi’nde (yaylasında) düzenlenen “Şiir Festivali” kapsamında “15 Metrelik Kitap Yolu” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Ayvagediği Mahalle Muhtarı Halil Aksay, şair ve yazarlar katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını MYD Başkanı Rüştü Aydın yaptı. Aydın, “Şehir dediler, şehirde şiir okuduk, şehirde söyleştik. Yayla dediler, işte yayladayız. Üç Yıldır Yaylalardayız!..  Bekiralanı Yaylası ile başladık, Yeniköy ile devam ettik ve şimdi de Ayvagediği yaylasındayız…

Bu serin havada şiir okuyup söyleşide bulunacağız ve sanatçımızın konseri ile coşacağız!

Yazarlar Derneği’ne üye olmak; Okumayı teşvik etmek demektir. Düşünmeyi geliştirmek demektir. Dahası yazmayı özendirmek demektir. Bizler onun için varız!.. Okuyacağız, düşüneceğiz ve yazacağız. Okumanın önemini bilmek kadar, okumayı teşvik etmekte bir o kadar önemli. Okumak için elbette ki yazılı eserlere ihtiyacımız var. Mersin’de yazar olan herkesin kitap sahibi olmasını gönülden istiyorum. Çünkü ‘oku’ dediğimiz zaman okuyucu kardeşimize, okuyacağı bir kitap, dergi ya da gazete vermemiz gerekiyor. İşte Mersin Yazarlar Derneği bunun için var!

HEDEF; GUİNNESS REKORLAR KİTABI

Bunun için açılışını yaptığımız ‘kitap yolu’ projemizi gerçekleştirdik ve sizlere hediye kitaplarımız oldu… İnşallah daha da güçlenerek binlerce değil on binlerce kitabı yolumuza döşeyerek, okuyucularımızla bu kitapları buluşturarak daha güçleneceğiz. Belki de Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olacağız. Yeter ki bir olalım güçlü olalım. Birlikten güç doğar. Güçlü yapıları ise yıkmak kolay değildir. Allah’ın izniyle, Mersin Büyükşehir’de, Toroslar’da ve diğer ilçeler de  güçlü olarak Mersinli Yazarlarla birlikte artık; ünlü bir yazar olmak için, başka şehirlere ihtiyacımız kalmayacak! Kitaplarımız, Mersin’de dizilecek, Mersin’de basılacak, Mersin’den reklam edilecek ve Mersin’den dağıtım yapılacak… Neden? Çünkü Biz Mersinliyiz. Mersinli Yazarlarız!..  Bunun için, eli kalem tutan, bende yazı hayatında varım diyen; ister şiir-roman hikaye- araştırma ne tür olursa olsun kitabı olsun, ister internette yazsın, isterse gazetede, ister dergi de  köşe yazarı olsun. İsterse görsel medyada tartışma konuğu olsun. İsterse fırçasıyla tuvale resim çizsin, herkesi Mersin Yazarlar Derneği’ne Üye olmaya davet ediyorum” dedi.

TOROSLAR BELEDİYESİ; “YANINIZDAYIZ”

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da konuşmasında, Mersin Yazarlar Derneği’nin çalışmalarını anlatarak hedeflerinin büyük olduğuna vurgu yaptı. Başkan Tuna, “Bu projeyi dört yıldır yapıyorlar. Biz de kendilerine yardımcı oluyoruz. Hedeflerinin de yüksek olmasından dolayı tebrik ediyorum hatta Gusiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyorlar. Kitap Yolu’nu açtık, gençlerimiz çocuklarımız o kitapları paylaştılar.”

Belediye olarak kültür ve sanatın yanında olduklarını anlatan Başkan Tuna, üç ressam bayanın çalışmalarını değerlendirecekleri projeyi anlattı. Heyecanlı olduklarını söyledi. Uzaktan yakından gelen şair ve sanatçıların Ayvagediği’ne teşrif etmelerinden dolayı memnun olduklarını belirten Başkan Tuna, Kitap Yolu ve Şiir Festivali için emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Tuna, “Uzaktan yakından çok değerli sanatçılarımız buraya teşrif ettiler… Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Emeği geçen başta MYD başkanımız olmak üzere yönetimine ve üyelerine ve hemşerilerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yüzlerce vatandaşın katılımı ile ücretsiz hediye edilen kitaplar yoldan tek tek toplandı. Yaklaşık bir dakika içerisinde binlerce kitabın tükenmesi görsel olarak ilgi çekerken, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Mersin Yazarlar Derneği, gelecekte Kitap Yolu’nu 30 metre uzunluğunda bir alanda yaparak, Guiness Rekorlar Kitabı’na aday olmayı planlıyor.

Etkinlik şairlerin şiir dinletisi, ozanların türküleri ve Türk Halk müziği Sanatçısı Aybüke Ayberk’in birbirinden güzel türküleri ile son buldu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA