Aref büyüledi, Atilla Yılmaz coşturdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aref büyüledi, Atilla Yılmaz coşturdu


 

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Şenliklerinin’nin üçüncüsü Çamlıyayla ilçesinde yapıldı. Etkinlikte Aref büyüledi, Atilla Yılmaz coşturdu.

Çamlıyayla Pazar yerinde yapılan şenlikte  yaylacılar gönüllerince eğlendiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Belediyesi’nin çetin geçen kış mevsiminde büyük desteklerini gördüklerini söyleyerek, teşekkür etti.

Başkan Tepebağlı, “2-3 metre kar olduğu zamanlarda çok çaresiz kaldık. Ama sağolsun Tarsus Belediye Başkanımız sayın Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz hep yanımızda oldular ve iş makinelerini gönderdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Son 45-50 senenin en büyük kışını geçirdik. Çok fazla zayiat verdik. O dönemi atlattık ama o dönemin kalıntıları hala atlatılmadı. Heyelanları hala yaşıyoruz. Sizlerde görüyorsunuz yollarımız oldukça sıkıntılı. Çoğu yerlerde yollarımız kaydı. Şimdi onları toparlamaya çalışıyoruz. İnşallah yollarımızı çok daha iyi şartlara getireceğiz. Önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde 3 etkinlik daha yapacağız. Birincisi 12 Ağustos’taki İğne Oyası Festivali, ikincisi 25-26-27 Ağustos’taki uluslar arası Motor Festivali ve üçüncüsü 29 Ağustos’taki  Karakucak güreşlerimize de sizleri şimdiden davet ediyorum. Geçtiğimiz haftaki  15 Temmuz etkinlikleri içinde şunları söylemek istiyorum. O kalkışmayı planlayan destekleyen katkıda bulunan herkesin Allah belalarını versin diyor lanetliyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz müsterih olsun bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacak, bu vatan bölünmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Yaz Şenliği’nin üçüncüsünü Çamlıyayla ilçesinde Çamlıyayla Belediyesi ile birlikte yaptıklarını kaydeden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla ile Tarsus’un ayrı düşünülemez olduğunu söyledi.

Başkan Can, “Bu zamana kadar 22 hizmetimizi hayata geçirdik. 5 camii inşaatımız devam ediyor. 2 taziye evi inşaatımız devam ediyor. 5 değişik mahallede sağlıklı yaşam merkezi inşaatımız devam ediyor. Tarihi Ticaret Merkezi restorasyon inşaatımız devam ediyor. 15 milyon TL’lik Ergenekon Mahallemizdeki yaşam merkezimiz bitiyor. Berdan projemiz etap etap ilerliyor. 7 ekip köylerimizde parke çalışmalarına devam ediyor. 25 köyümüzün parke çalışmaları tamamlandı. Kapanan 5 belde belediyelerimizde inşaatlarımız başlıyor. Mevcut gösteri merkezimizin olduğu yere, inşallah otel, konut, işyeri olmak üzere bu yılın sonuna kadar projemize başlayacağız. Yeni yapacağımız gösteri merkezimiz 15 bin kişilik olacak. Şehrimizdeki 45 mahallemizin 11’nde kentsel dönüşüm uygulaması imarını bitirdik. Tarsus Belediyesi elektrik üretecek. Pazaryeri çatılarından hem elektrik üreteceğiz, hem para vermeyeceğiz hem de elektrikten para kazanacağız. Halı saha, pazaryeri ve çay bahçeleri inşaatlarımız başlıyor. 21 köy okulunun tahsis hakkını aldık. Birer birer faaliyete geçireceğiz. Projelerimizi muhtarlarımızla görüşerek ihtiyaca göre belirliyoruz” dedi.

Ayrım yapmadan hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Can, “Din, dil, ırk ayrımı yapmadan eşit belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Belediyecilik dokunmaktır, belediyecilik ayrım yapmadan çalışmaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin beyinde emeğini söylemek lazım. 1994 yılından bu güne kadar şehrimizde sayısız hizmetler yapmıştır. Allah başkanımızın yolunu ve bahtını açık etsin. Bizler her zaman Çamlıyayla’nın yanındayız. Sayın başkanımızın her zaman sıkıntısı sıkıntımız, sorunu sorunumuz,  kışı kışımız olmuştur. Bizler Tarsus’ta yaşayanlar olarak Çamlıyayla’yı hiçbir zaman ayırt etmedik. Geçen hafta 15 Temmuz’un birinci yıldönümünü kutladık. Bütün vatan hainlerinin duymasını istiyorum. Bizler olduğumuz müddetçe ülkemizde ezanlarımız susmaz, bayraklarımız inmez, vatanımız bölünmez. Çünkü biz şuna inanmışız. Bu ülkenin bedeli vardır. Atalarımız bunu kanlarıyla ve canlarıyla ödemişlerdir. Yeri ve zamanı geldiğinde hepimiz şehit adayıyızdır ve hepimiz şehit olmaya her zaman hazırız” ifadesini kullandı.

Son olarak söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Ben belediye başkanlarımıza yaz etkinlikleri için teşekkür ediyorum. Tarsus’luların bir ayağı hep Çamlıyayla’dadır. Çamlıyayla’lılarında bir ayağı Tarsus’tadır. Başkanlarımız ve ben yaz ayı boyunca Çamlıyayla’da oturuyoruz. Dolayısıyla hem Çamlıyayla hem Tarsus’tan hem de Mersin’den ayrı düşünülemez. Belediye başkanlarımızda hiçbir zaman bunu ayrı düşünmüyorlar ve el birliğiyle Çamlıyayla’nın sorunlarının üzerine eğiliyorlar. Ben başkanlarıma teşekkür ediyorum. Çamlıyayla günden güne daha da gelişiyor, daha da değerleniyor. Bu güzelliği bozmadan gelecek nesillere bunu taşımamız gerekiyor” dedi.

Konuşmalardan sonra Atilla Yılmaz sahne aldı. Yılmaz seslendirdiği parçalarla izleyenleri coşturdu. Game Of Gölge grubunun gösterisi ise tam not alırken, Belediye Başkanı Şevket Can’ın gölgesi yoğun alkış aldı. Son olarak sahne alan Aref ise izleyenleri büyüledi. Aref gösterilerinde bazen nefesleri tuttururken, bazen de hayretler içinde bıraktı. Aref’in Çamlıyayla’dan Antalya’ya gitme gösterisi ise büyük alkış aldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA