Mezitli Amfi Tiyatrosuna nihayet kavuşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli Amfi Tiyatrosuna nihayet kavuşuyor


 

Mezitli’yi kültür ve sanat alanında zirveye taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi olan Amfi Tiyatro’da sona yaklaşıldı. 1000 kişilik kapasitesinin yanı sıra, kafeteryaları, aktivite ve eğlence alanları ile eşsiz bir yapıya sahip olan Amfi Tiyatro, bölgenin bu alandaki büyük ihtiyacını karşılayacak.

Yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesinde yaşayan uygarlıkların kültür sanat merkezi olan ancak daha sonraki dönemlerde bu alanda ilgisiz kalan Mezitli’de hayata geçirilen dev yatırımlar kente değer katacak. 2017 yılını kültür sanat ve proje yılı ilan eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz Mahallesi Zeytinli Cadde üzerinde bulunan ve Mezitli’yi kültür sanat alanında zirveye taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi olan Amfi Tiyatro da son düzenlemeler yapılıyor.

KÜLTÜR SANAT ALANINDA DEV YATIRIMLAR

Önümüzdeki günlerde görkemli bir açılışla hayata geçecek olan, 1000 kişilik kapasitesinin yanı sıra, kafeteryaları, aktivite ve eğlence alanları ile eşsiz bir yapıya sahip olan Amfi Tiyatro bölgenin bu alandaki büyük ihtiyacını karşılayacak. Babil Yolu’nda oluşturulan mini salonda faaliyetlerini sürürden Oda Tiyatrosu, oyunlarını Amfi Tiyatroya taşırken, başta tiyatro olmak belediye bünyesinde ki birçok kursta burada gerçekleştirilecek. Amfi Tiyatro, kafeteryası ve eğlence mekânları ile de bölgenin havasını değiştirecek.

2 BİN 500 YILLIK AÇLIĞI DİNDİRMEK İSTİYORUZ

Çok büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış, kültürlerin buluşma noktası Mezitli’nin sanatsal alanda çok büyük değerlerin beşiği olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Maalesef sonraki dönemlerde kentimiz bu alanda çok eksik ve geride kalmıştır. Mezitli’de ilk tiyatro geçtiğimiz yıl hayata geçen Oda Tiyatrosu’na gösterilen yoğun ilgi, kentimizin bu konudaki 2 bin 500 yıllık açlığını gözler önüne sermektedir. Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan Amfi Tiyatromuz büyük bir boşluğu dolduracaktır” dedi.

2017 YILINI YATIRIM YILI İLAN ETTİK

Önümüzdeki günlerde Mezitli Deresi yanına hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi’nin ihalesinin de yapılacağını hatırlatan Başkan Tarhan, “Yıl boyu yaptığımız etkinliklerle, festivallerle de, yaşayanların gurur duyduğu mutlu bir Mezitli hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. 2017 yılını kültür sanat alanlarında yatırım yılı ilan ettik. Projelerimiz hayata geçtiği zaman artık Mezitli’den bahsedildiğinde mutlaka kültür ve sanat şehri ibaresinin de kullanılacağına inanıyorum. Mezitli mutlu insanların yaşadığı bir kent olacak” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA