Akkuyu NGS’nin üretim lisansı devrede | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu NGS’nin üretim lisansı devrede


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üretim lisansı yürürlüğe girdi!

Haber Merkezi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üretim lisansının yürürlüğe girişi ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yeralan bilgiye göre, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’ne ait Akkuyu Nükleer Güç Santrali 15/06/2017 tarihli ve 7133 sayılı Kurul Kararı ile 49 yıl süreli üretim lisansı verildi. Bu çerçevede, yıllık 8000 saatlik çalışma süresi ile elektrik üretim sisteminin ana unsurlarından biri olarak, sürekli ve düzenli emre amade kapasite sunma özelliği gereği baz yük santralı olarak görev yapacak olan 4800 MW kurulu gücündeki “Akkuyu Nükleer Güç Santrali”nin tamamen işletmeye alınmasından sonra Türkiye’deki elektrik enerjisi talebinin yaklaşık yüzde 6-7 kadarını karşılaması öngörülüyor.

Bu arada Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin işletmeye giriş tarihi milletler arası anlaşmaya göre 2025 yılı olması planlanırken şirket Cumhuriyetin 100 kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihine yetiştireceğini açıklamıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA