Mersin, sizi çağırıyor… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, sizi çağırıyor…


 

Mersin, turizm pastasından aldığı payı büyütmek adına iç turizme yöneldi. Tanıtım çalışmalarında öncelik bu yıl Gaziantep, Kayseri ve Ankara’ya verildi. Gelecek yıl hedeflenen il sayısı 11’e çıkacak. Daha geniş kitlelere ulaşmak adına bu kez sosyal medya hedef alındı.

‘Mersin sizi çağırıyor’ sloganıyla hazırlanan 30’ar saniyelik tanıtım filmleriyle sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşıldı. Ramazan Bayramı’nda ilki, ardından da ikincisi yayınlanan tanıtım filmleri bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon kişi tarafından izlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 25 No’lu Seyahat Acenteleri, Konaklama, Eğlence, Sanat, Spor İşletmeleri Meslek Komitesi’nin aldığı karar ve MTSO Yönetiminin desteği ile yeni bir çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu - MEDITOUR 2016 kapsamında çekilen Mersin’in Gizemi (Mystery of Mersin) isimli tanıtım filminin büyük beğeni toplayıp, dikkat çektiğini hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizmci Fuad Budur, bu çalışmanın devamını getirmek istediklerini anlattı. Çekilen Mersin Tanıtım Filmi’nin katıldığı yurtdışı yarışmalardan başarıyla dönmesi, şehir içi ve dışından birçok kurum ve kuruluş tarafından beğenilip, tanıtım materyalleri arasında kullanılmasının talep edilmesi sonrasında yola yeni tanıtım filmleriyle devam edilmesi fikrinin doğduğunu bildiren

‘MERSİN’DE LEZZET SENİ ÇAĞIRIYOR’

Budur şunları söyledi: “Günümüzde en yaygın kullanılan iletişim araçları arasında sosyal medya yer alıyor. Bu noktadan hareketle biz de hedef kitle olarak sosyal medya kullanıcılarını seçtik. Mystery Of Mersin ismi ile facebook hesabı oluşturduk. Ardından yine internet üzerinden tanıtım çalışmalarına başladık. Bu yıl başlangıç yılı olması adına çalışmalarımızı Gaziantep, Kayseri ve Ankara olmak üzere 3 ille sınırladık ancak gelecek yıl daha yoğun bir hazırlıkla bu sayıyı 11’e çıkarıp 11 ildeki görünürlüğümüzü artırmayı planlıyoruz. Ne yaptık derseniz, Mersin'in tarihini, mutfağını, denizi ve konaklama imkanları ile doğa ve macera alternatiflerini anlatan 30’ar 40’ar saniyelik tanıtım filmleri hazırladık. Bunlardan ilki Ramazan Bayramı’nda ‘Mersin’de Tarih Seni Çağırıyor’ sloganıyla yayınlandı. Kısa bir süre sonra ‘Mersin’de Lezzet Seni Çağırıyor’ sloganıyla hazırladığımız ikinci kısa filmimiz yayınlandı ve büyük ses getirdiğini söyleyebilirim. Temmuz ayı sonuna kadar diğer iki filmimizi de yayınlayarak ilk etap çalışmamızı tamamlayacağız.”

“İNTERAKTİF TANITIMLAR SÜRECEK”

Oluşturulan sosyal medya hesabının kampanya sonrasında da açık kalacağını ve interaktif tanıtıma devam edileceğini bildiren Budur, çalışmanın kalan bölümünü ve sonraki aşamalarda atılacak adımları ise şöyle özetledi: “Şu anda yaptığımız tanıtımın sonuçlarını raporlar halinde takip ediyoruz. Hangi mahallede hangi semtte ne kadar izlendiğimizi görüp gelecek yıl için yol haritası oluşturacağız. Ardından ilgili kentlerde billboardlarda yer alacağız. Sonrasında ise yine adı geçen kentlere Mersin’i tanıtan, kentimize ait ürünlerin sergilendiği bir otobüs göndererek çalışmamızı sürdüreceğiz.”

Tüm bu çalışmaları yaparken yerel firmalardan hizmet almaya özen gösterdiklerini de vurgulayan Budur, gerek tanıtım filminin çekiminde gerekse sosyal medya tanıtımlarında Mersinli firmalarla çalıştıklarını sözlerine ekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA