“Kızkalesi’nde buluşalım” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kızkalesi’nde buluşalım”


 

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, bugün start alacak olan Turizm Festivali için Mersinlilere “Kızkalesi’nde buluşalım” çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Valiliği himayesinde gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali bugün başlıyor. Bölgeden büyük ilgi görmesi beklenen etkinlik öncesi Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan’dan; deniz, kum, güneş, eğlence ve spor aktivitelerine katılım çağrısı geldi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile çok sayıda davetlinin katılması beklenen organizasyonun önemine değinen Başkan Çalışkan “Hedefimiz Kızkalesi’ni turizmin yıldızı yapmak. Bu amaçla her yıl daha farklı aktivitelerle katılımcı sayısını arttırmak istiyoruz. Deniz, kum, güneş, eğlence ve spor tutkunu Mersinlileri Festivalimize katılmaya davet ediyoruz” dedi. 

EĞLENCE ZAMANI

Mersin’in önemli turizm beldelerinden biri olan Kızkalesi’nde 7-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan festival kapsamında plaj voleybolu, yelken yarışmaları, kiteboard yarışmaları ve plaj hentbolu gibi pek çok sportif faaliyetin yanı sıra bando takımı, yerli ve yabancı halk dansları gösterileri ve konserler de yer alacak. 7 Temmuz Cuma günü tüm sporcuların, yerli ve yabancı halk topluluklarının, protokol ve misafirlerin katılacağı kortej yürüyüşünün ardından 18.30’da gerçekleştirilecek resmi açılış ile başlayacak festivalin ilk gününde plaj voleybolu müsabakaları, kitebord yarışmaları, yabancı halk topluluklarının dans gösterileri ve Gökhan Tepe konseri gerçekleştirilecek.

Festivalin ikinci gününde yurtdışından gelen halk dansları toplulukları ekibine Mersin’in tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Plaj voleybolu ve hentbolu müsabakalarının da gerçekleştirileceği ikinci günde yerli ve yabancı halk dansları gösterileri, yelken yarışmaları final ve ödül töreni, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri ve Grup Kolpa konseri gerçekleştirilecek.

Yurtdışından gelen halk dansları ekiplerinin kültür gezisi ile başlayacak olan festivalin üçüncü günü plaj voleybolu ile hentbolu müsabakaları finalleri ve madalya töreniyle devam edecek. Yerli ve yabancı halk dansları gösterilerinin yer alacağı festival, Ziynet Sali konseri ile sona erecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA