Tarsus, Büyükşehir’den yetki istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus, Büyükşehir’den yetki istiyor!


 

Tarsus Belediyesi, Berdan Nehri üzerinde yapılacak köprü yapımının kesintiye uğramaması için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yetki isteyecek.

Tarsus Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından 28/06/2017 tarih ve 2017/7-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanması ile başlayan Meclis diğer gündem maddelerine geçti.

Belediye Müdürlüklerinden gelen tekliflerin görüşüldüğü toplantıda, Mersin İli, Tarsus İlçesi, Kalburcu  Mahallesi 394 Ada 1 nolu parsel (Konak Sitesi yanı) bitişiğinde bulunan 3.311,00 m² lik alanın, Mersin İli, Tarsus İlçesi, Yeni  Mahalle Atatürk Bulvarına cepheli  4760 ada 1 nolu parselin bitişiğinde bulunan 975,68 m² lik alanın ve Mersin İli, Tarsus İlçesi, Kasım Ekenler Bulvarı ile Yavuz Sultan Selim Bulvarı kesişiminde  bulunan 1.650,00 m² lik alanın, üzerine çay bahçesi yapılması, kira süresinin bitiminde hiçbir bedel istenmeden kullanılır bir şekilde belediyemize teslim edilmesi kaydıyla, Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendine göre 10 yıl süre ile kiralanmasına, kararın uygulanması ve kira işlemleri için belediye encümenine, yapılacak protokol ve sözleşmeleri imzalamak üzere Belediye Başkanı Şevket Can’a oy çokluğu ile yetki verildi.

“BİZE YETKİ VERİN”

Tarsus, Fahrettinpaşa Mahallesi Cemal Gürsel Caddesini, Kavaklı Mahallesi 2450 Sokağa bağlayan ve Tarsus, Tozkoparan Zahit Mahallesi 3814 Sokağı, Fevziçakmak Mahallesi Hürriyet Caddesine bağlayan imar planında 20 metre genişliğindeki yol güzergâhında Berdan Nehri üzerinde köprü yapımı için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale işlemleri tamamlanmış olup, köprü inşaatı çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacaktır. Yapılan hizmetin kesintiye uğramaması, daha hızlı ve daha ekonomik olması açısından kamulaştırma işlemlerinin tek elden yapılması daha uygun olacağından Mersin Büyükşehir Belediyesinin yapacağı kamulaştırma (Arsa, bina, ağaç vb.) işlemlerinin Belediyemiz tarafından yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Tarsus Belediyesine yetki devri istenilmesi ile ilgili teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, “Sorumluluk alanımız olan ilçe sınırlarımızda 3 siyasi partinin meclis üyeleri olarak siyaseti bir kenara bırakarak Tarsus’a hizmet etmektir. Biz Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleri olarak her türlü teröre karşıyız. Her türlü insanlık dışı hareketlere karşıyız. Kavgaya, şiddete kardeşliğimizi bozacak, bayrağımızın inmesine vesile olacak” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA