Akkuyu’da eşit yönetim | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’da eşit yönetim


 

Haber Merkezi

Kalyon Holding Enerji Grubu Başkanı Murtaza Ata, Akkuyu Nükleer Santrali'nde ortaklık sözleşmesi için müzakerelere başladıklarını belirterek, "Anlaşmayı Ekim veya Kasım gibi imzalamayı hedefliyoruz. Cengiz-Kolin-Kalyon her ne kadar Akkuyu'da yüzde 49 hissedar olsa da hedefimiz santralin yönetiminde Rus ortaklarımızla özellikle önemli konularda eşit ağırlıkta olmaktır" dedi.

Ruslar'ın hükümetler arası anlaşmaya göre santralde yüzde 51'in altına inemediğini anlatan Ata, "Ancak ortaklık müzakerelerinde hedefimiz şirketin kârlılığına etki edecek önemli hususlarda eşit söz sahibi olacak bir yapıyı kurabilmek" şeklinde konuştu. Yaklaşık 20 milyar doları bulacak dev bir yatırımın sorumluluğunu ortaklarıyla yüklenmenin eşiğinde olduklarını vurgulayan Ata, şöyle devam etti: "Bu aşamada yönetimde eşit ağırlıkta olma gerekliliğini, bu çaptaki bir yatırım için makul bir beklenti görüyoruz.".


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA