“Jazz Dansı”nın usta eğitmeni Tunç Özşakar Mersin’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Jazz Dansı”nın usta eğitmeni Tunç Özşakar Mersin’de


 

Kurulduğu ilk günden bu yana Mersin’e sayısız yenilikler taşıyarak kültür sanat yaşamımızı zenginleştiren Yelda Sanat Merkezi’inden bir yenilik daha; usta eğitmen “Tunç Özşakar ile “Jazz Dansı” derslerini başlatarak Mersin’de bir ilke imza atıyor.

Yelda Sanat Merkezi, Amerikan Sineması ve Broadway Sahneleri’nin vazgeçilmezi olan ”Jazz Dansı”nı uluslararası pek çok başarıda imzası olan jazz dansının usta eğitmeni koreograf Tunç Özşakar ile Mersin’e taşıyor. Merkezdeki kurslar, çocuklara, gençlere ve dans tutkunlarına bu muhteşem dans sanatının kapılarını açacak. Dünya standartlarına uygun  bir müfredatın uygulanacağı ve 8 yıl sürecek eğitimin sonunda katılımcılara MEB onaylı diploma verilecek. Bu diploma ile dileyen herkes, özel veya devlet okullarında eğitmenlik yapabileceği gibi kendi dans okullarını da açma hakkına sahip olacak. Özellikle Jazz Dansı, ülkemizde yeni olmasından dolayı yoğun ilgi görmekte ve ilk mezunlarına sayısız fırsatlar sunmakta.

Kökenleri Afrika ve Karayip danslarına dayanan, modern dans ve klasik balenin birlikteliğinde doğan Jazz Dans, günümüzde, müzikalller, tv progamları, sinema, tv ve reklam filmleri, müzik videoları gibi geniş bir alana sahip. Street Jazz Dans, Funk, Lirik, Modern Jazz, Combo, Hip-Hop, Funk gibi branşları da içine alan Jazz Dans, özgürlüğün doyasıya yaşandığı bir dans türü.

1997 yılında kurulan, müzik eğitimi, sahne sanatları ve görsel sanatlara yönelik eğitimler veren Yelda Sanat Merkezi’nin kursları hakkında ayrıntılı bilgiye; 0324 327 96 76 veya 0533 632 02032 numaralı telefonları arayarak ulaşabilir.

JAZZ DANS EGİTMENİ VE KOREOGRAF TUNÇ ÖZŞAKAR KİMDİR?

Yurtdışında Jazz Dans öğrenimini tamamladıktan sonra 1993 senesinde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Ömür uyanık yönetimindeki Çocuk Balesi’nde eğitmen ve koreograf olarak göreve başladı. Çeşitli kurumlarda eğitmen ve koreograf olarak görev yapan sanatçı, pek çok eserin koreografisini de üstlendi. 2000 -2001 yılları arasında Stockholm’da, 2001 yılından sonra ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi’nde eğitmen ve koreograf olarak çalıştı. Diğer görev aldığı kurumlar şunlardır; TAB Sanat Akademisi, TED Ankara Koleji, TRT Eurovision etkinlikleri, TRT’de koreograf, Kanal D Koreograf, 2007 Dünya Tenis Cup, 2007 Miss Turkey, Fox Tv Benimle Dans Eder misin programı, Romantika müzikali, Atv Yaz Ateşi programı, Show Tv Huysuzla Dans Eder misin programı. Birçok  ilde  de sayısız koreografilere  ve organizasyonlara imza atan Tunç Özşakar halen Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi bölümünde ve  TAB Sanat akademi  bünyesinde dansçı koreograf ve eğitmen olarak görev almakta ve 1993 senesinden beri yetiştirdiği dansçılar ile hem yurt içinde hem de yurt dışında  adını duyurmakta. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA