Öğretmenlerden şiddet isyanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmenlerden şiddet isyanı


 

Türkiye’nin dört bir yanında iş bırakarak, eğitimde şiddetin son bulmasını ve mesleklerinin itibarsızlaştırılmamasını isteyen eğitim emekçileri Mersin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde eylem yaparak, Eğitimde Şiddet Yasası’nın çıkarılmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

İstanbul’da bir özel okul müdürünün okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili eğitim sendikalarının eylemlerine neden oldu.  

Türkiye'nin dört bir yanında iş bırakarak, eğitimde şiddetin son bulmasını ve mesleklerinin itibarsızlaştırılmamasını isteyen eğitim emekçileri iş bırakıp, siyah giyinerek saldırıyı protesto etti. Ayrıca Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde toplanan eğitimciler pankartlar, afişler ve sloganlarla iktidara seslendi. Milli Eğitim önünde ki eylemde; Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi, Eğitim Sen Sendikası Mersin Şubesi ve Türk Eğitim Sen Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, eğitimde şiddete karşı yasal düzenleme istedi.

 

EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN

Eğitim İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Can korkusuyla eğitim olmaz; yaşamak istiyoruz!” dedi.

Daha sonra açıklama yapan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül de, “Artık yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz! Can güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın!” dedi.  

Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan ise “Eğitimde Şiddet Yasası çıkarılsın!” diyerek, “Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!” çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA