Vali Pehlivan’dan Tarsus çıkarması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan’dan Tarsus çıkarması


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus İlçesi’nde incelemelerde bulundu. İlk olarak Dedeler Köyü’nde bulunan “Ashabı Kehf Makamı Şerifleri Zaviye ve Hangah Vakfı” adına kayıtlı Ashab-ı Kehf Mağarası’nı ziyaret eden Vali Pehlivan’a, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen mevcut durum ve ihtiyaç duyulan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Pehlivan; “Yedi Uyurlar rivayetinin gerçekleştiği Ashabı Kehf Mağarası ilimizde en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Bu bağlamda önemli bir inanç turizm merkezi özelliği taşımaktadır. Bu alanı daha güzel ve cazip hale getirmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerekli düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirilecektir. Saha ziyaretimizde, Vakıflar Bölge Müdürümüz ve ilgili teknik ekibimizle birlikte yerine getirilecek çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaptık” dedi

Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Adana Vakıflar Bölge Müdür Vekili Metin Evsen ve Dedeler Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz eşlik etti.

 

MELİK TAHİR CAMİİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Vali Pehlivan daha sonra, Melik Tahir Camii’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi ve Tarsus İlçesinde Şehit Mustafa Mahallesi’nde, ‘Kuşlu Camii’ olarak bilinen Melik Tahir Camii’nde yürütülmekte olan restorasyon çalışmaları hakkında Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Adana Vakıflar Bölge Müdür Vekili Metin Evsen’den bilgiler aldı. Vali Pehlivan, Mersin ve Tarsus’un en önemli tarihi yapılarından birisi olan Melik Tahir Camii restorasyon çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanacağını ve vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Adana Vakıflar Bölge Müdür vekili Metin Evsen ve İlçe Protokolü eşlik etti.

 

VALİ PEHLİVAN VATANDAŞLARLA DA BİR ARAYA GELDİ

Vali Ali Hamza Pehlivan, daha sonra Tarsus İlçesi Şehitkerim Mahallesi’nde bulunan Çınaraltı Çay Bahçesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

M.Ö. 605-562 yılları arasında 2. Babil Kralı Nebukadnezar zamanında yaşamış Hz. Danyal Peygamberin, Tarsus İlçesi Şehitkerim Mahallemizde bulunan kabrini ziyaret ettikten sonra Çınaraltı Çay Bahçesi’nde vatandaşlarımızın görüş, öneri ve taleplerini dinleyen Vali Pehlivan, toplumun huzuru, güvenliği, birlik berberliğinin önemine vurgu yaptı, kamu yatırımları ve kamu hizmetleri hakkında bilgiler paylaştı, bugüne kadar her alanda sayısız hizmetin hayata geçirildiğini belirterek tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşın hizmetinde olduğunu ifade etti.

Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve İlçe Protokolü eşlik etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, son olarak Tarsus Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Vali Pehlivan, Kaymakamlık Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından; 27 Ocak 2024 tarihli ve 32442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2024/17 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Tarsus Kaymakamlığı’ndaki görevine başlayan Mehmet Ali Akyüz’ün yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Pehlivan, İlçedeki kamu yatırımları, kamu hizmetleri, çalışma ve faaliyetler hakkında Kaymakam Akyüz’den bilgiler aldı, değerlendirmelerde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA