CHP ve DEM nihayet Toroslar için anlaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP ve DEM nihayet Toroslar için anlaştı


 

CHP’nin Mersin’de aday belirleme sürecine ilişkin parti içinde yaşanan krizde son perde Toroslar ilçe belediye başkan adaylığı ile ilgili oldu. Adaylık için adı geçen Abdurrahman Yıldız MYK’dan çıkarken Parti Meclisince geri çevrildi. Yıldız’ın adaylığı ile ilgili son kararın genel başkana bırakıldığı öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday mesaisi sona erdi. Bugün Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin teslimine saatler kala CHP’de bitmek bilmeyen kavgada sona gelindi.

Parti içi dengelerin alt üst olduğu CHP’de güç kavgası adeta meydan savaşına dönerken Mersin’de krizin adresi Toroslar oldu. DEM ile yapılan işbirliği kapsamında Akdeniz’de göstermelik bir aday çıkartan CHP’nin Toroslar’da da benzer bir yöntemi izleyeceği iddiaları gündeme geldi.

 

TOROSLAR İÇİN SON KARARI ÖZGÜR ÖZEL VERDİ

Ancak bu noktada bölgenin güçlü isimlerinden Abdurrahman Yıldız’ın isminin adaylık için geçmesi dengeleri alt üst etti. Yıldız’ın önünün kesilmek istendiği öne sürülürken ilginç gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Parti Meclisi’nde (PM) belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde Mersin’in Toroslar ilçesi belediye başkan adayını belirlemeyi de başaramadı. MYK’dan Mersin Toroslar belediye başkan adaylığı için Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi olan Abdurrahman Yıldız’ın adı çıktı. Ancak MYK’nın geçit verdiği Yıldız’a Parti Meclisi’nde defans geldi. Yıldız’ın adaylığının Parti Meclisinde red yediği öğrenildi. Partide Mersin Toroslar ilçe belediye başkan adaylığı için son kararın genel başkan Özgür Özel’e bıraktı.

 

YILDIZ ADAY

Son olarak genel merkez koridorlarında ki bağrışmalarla ülke gündemine oturan Mersin’de aday listelerinin teslimine bir gün kala CHP’de bitmek bilmeyen kavgada sona gelindi. Aday belirleme sürecindeki krizin etkileri hala sürerken son ilçe belediye başkan adayı olarak Toroslar için düşünülen isim de netlik kazandı.

Mersin’de CHP ile DEM ile işbirliği sürecinin en önemli pazarlık konularından Toroslar belediye başkan adaylığı için CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız isminde karar kılındı. Günlerdir adı geçen CHP’li Yenişehir Belediyesi meclis üyesi Yıldız da adaylığının kesinleştiğini doğruladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA