Cumhur İttifakı Mersin’de kendini sorgulamalı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhur İttifakı Mersin’de kendini sorgulamalı


 

Mersin’de aday tanıtım toplantısına katılan AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, 13 ilçenin 10’unu kazanan Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir’i kazanamaması ile ilgili herkesin kendini sorgulaması gerektiğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin’de AKP İl Başkanlığınca, Cumhur İttifakı Aday toplantısı düzenlendi. Etkinlikte Akdeniz Belediyesi için mevcut başkan M. Mustafa Gültak ile Aydıncık’ta mevcut başkan Ferat Aktan ve Mezitli’de Mevlüt Ekmekçi ile Yenişehir’de Kenan Peker aday olarak açıklandılar.

Edip Burhan Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe; AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Milletvekilleri Nureddin Nebati, Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Sever, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy, Cumhur İttifakı’na mensup belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

“MERSİNLİLER GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK”

İlk olarak açılışta konuşan İl Başkanı Aldemir, “Önceki seçimlerde olduğu gibi çok büyük bir mücadele örneği göstereceğiz. Tıp ki bundan önce olduğu gibi her fırsatı, mekanı hayallerimizi Mersin sevdamızı gönüllere nakşedeceğiz. Mersin için yeni bir süreç, dönem, başlangıç noktasındayız. Biz bu şehirde büyüdük, bu şehirde yaşıyoruz ve bu güzel şehre sevdalıyız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla Mersin’i geleceğe taşımaya kararlıyız. Başımızın tacı kadın kollarımız, gözümüzün nuru gençlik kollarımız, heyecanımızı gayretimizle, enerjimizi sinerjimizle, inancımızı hayallerimizle birleştirip gönüller yapmaya var mıyız?  Aşkla, kararlıkla, azimle 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Bu kutlu yolda Cumhur İttifakı belediyeleri olarak kararlılıkla yürümeye hazır mısınız? Gerçek belediyeciliğe var mıyız? Ben inanıyorum ki Mersinliler, Mersin’e sahip çıkacak. Mersinliler geleceğine sahip çıkacak, bu emaneti Serdar Soydan başkanımıza teslim edecek. Buradan ahdımız, sözümüz olsun tüm belediyeleri kazanacağız, hazırız, kararlıyız” dedi.   

 

“SIKMADIK EL, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYALIM”

Akdeniz Belediye Başkanlığının 5 yıllık icraatları ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam eden program MHP İl Başkanı Ömer Gürsoy’un konuşması ile devam etti. Gürsoy, 13 ilçede zafere ulaşacaklarına inandığını söyleyerek, “MHP mensupları olarak ayrı bir gurur daha yaşıyoruz. 9 Şubat 2024 yarın MHP’nin 55’inci kuruluş yıldönümü. İlk günkü azim ve kararlılık. Bitmeyen onur ve gururla ezelden ebediyete 55 yılımız olacak. Yarın Ankara’da olacağım, diyeceğim ki, ‘sayın genel başkanım Mersin’de cumhur İttifakı’nın her bir mensubu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Seçim gecesi zaferimizi sizlere ve sayın cumhur başkanımıza takdim edeceğiz’ diyeceğim. Bu işin vebali büyük. Hatanın telafisi 5 yıl. Onun için sizlerden istirhamım sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayalım. Her zaman olduğu gibi gönüllere hitap edelim. İlçe belediyelerini kazanmakla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de almamız çok büyük önem arz etmektedir. Büyükşehir’in gücü ile ilçelerimiz gücüne güç katacaktır. Bundan dolayı ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza oy isterken Büyükşehir adayımız sayın Serdar Soydan beyefendiye de oy isteyeceğiz. Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanlığı için nasıl çalışmıştı onu hatırlayalım ve örnek alalım. Allah bizleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve liderimiz Devlet Bahçeli’ye mahcup etmesin” dedi.

 

“GEÇEN SEÇİMLERDE YAŞADIĞIMIZ YOL KAZASINI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ, İRİ, DİRİ, BİR OLACAĞIZ”

Program Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan ile ilgili tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Serdar Soydan, 20 gün önce adaylığının ilan edildiğini anımsatarak, “Bugüne kadar bir elimiz eksikti bugün AK Parti adayları da ilan edildi ve 31 Mart’ta Allah’ın izniyle galip geleceğiz. Geçen seçimlerde yaşadığımız yol kazasını hep birlikte aşacağız, iri, diri, bir olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bilge liderimiz Devlet Bahçeli 15 Temmuz’da tüm dünyaya karşı nasıl dik durdularsa bizde birliğin, cumhur İttifakı’nın gücüyle, üretken, gerçek belediyecilik ile Mersin’i, 13 ilçemizi tanıştıracağız. Şehrimizi Türkiye’de yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 5 kent arasında göstereceğiz inşallah.

Şahıslar, siyaset olarak bizler gelip geçiyiz, baki olan devletimiz, milletimiz, bayrağımız, dinimiz, davamız ve sizlersiniz. Serdar Soydan bir fanidir. Sizler bizlere yol göstereceksiniz. Bizlerde büyüklerimizden aldığımız destek ile Mersinimize, sevdamıza hizmet edeceğiz” diye konuştu.

 

NEBATİ: “MERSİN BİZİ BEKLİYOR”

Daha sonra söz alan Ekonomi eski Bakanı Milletvekili Nureddin Nebati de, öncelikle 6 Şubat depremini anarak, “Bir yıl önce Mersin’de sarsıldı. Hatay, Adıyaman, Maraş yıkıldı. Gönüllerimiz yıkıldı. İnsanlarımızı, kardeşlerimizi kaybettik” dedi.

Deprem bölgesine şöyle bir uğrayıp gidenler 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde kendilerine oy verilmediği için ‘hakkımızı helal etmiyoruz, zıkkım yiyin’ diyecek kadar ileri boyuta giden, bu milletin anlayışına uymayanlar bugün boyunlarını bükeceklerine hala utanmadan, sıkılmadan ‘ne yaptınız?’ diye soruyorlar. Merak etmeyin AK Parti ve cumhurbaşkanımız tüm kadroları ile Cumhur İttifakını bileşenleri ile her türlü hizmeti yapmaya devam ediyor. 20 yılı aşkın bir süredir bu ülkeye hizmet ettiğimiz gibi önümüzdeki 5 yıllarda da hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama yüreğimiz buruk çünkü 28 Ocak 2024 tarihinde Cumhur İttifakı’nın değerli büyüğü Devlet Bahçeli şunu söylemek zorunda kaldı, ‘Mersin, büyükşehir ve ilçelerine cumhurbaşkanımıza hediye edecek misiniz?’ diye sordu. Bu burukluğu hep beraber götüreceğiz. Mersin’i kazanacağız. Recep Tayyip Erdoğan bu hediyeyi kabul ediyor.  Tarsus’tan Anamur’a kadar tüm ilçeleri alacağız, çünkü Mersin hizmeti hak ediyor. Çünkü Mersin bizi bekliyor. Biz buraya kavga etmeye değil, hizmet etmeye geldik. Serdar Soydan, Büyükşehir Belediye başkanı olacak inşallah.

Yenişehir’i de kazanacağız. Size buradan haykırarak söylüyorum Mezitli’yi de alacağız. Mezitli ile beraber Büyükşehir Belediyesini alacağız” ifadelerini kullandı.

 

NEBATİ, CHP’Lİ VAHAP SEÇER’E SESLENDİ

Konuşmasının devamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de seslenen Nebati, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına göreve geldiğim günden beri sesleniyorum. Buradan sesleniyorum, son günlerini hizmet ederek yap. Çünkü Mersin herkesin hizmetine layık bir şehir. Bu şehir yaylası ile denizi ile Yörüğü, geniş gönlü ile arasına aldığı Kürt’ü, Arap’ı, Laz’ı, Çerkes’i ile bir Mersin. Bu Mersin eli öpülesi bir Mersin. Bu Mersin bağrına bastığı insanları. Şimdi Mersin adayını seçecek. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Aşk, sevda ter dökerek, sesini patlatarak olur. Biz Mersin’i aldık inşallah” şeklinde konuştu.

 

MERSİN’DE CUMHUR İTTİFAKI KENDİNİ SORGULAMALI

Son olarak kürsüye çıkan AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da, 13 ilçenin 10’unu kazanan Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir’in kazanılamamasını eleştirdi. “Mersin, 13 ilçemizde sayın Serdar başkanın liderliğinde Mersin Türkiye’nin nezih bir şehri haline gelecek, bugüne kadar kaybettiklerini inşallah zirveye taşıyacak” diyen Elitaş, “Teşkilatımız ve milletimize sorup yaptığımız anketler sonucunda belediye başkan adalarımızı tespit ettik. Yani sizin gönlünüzden geçenler belediye başkan adayı oldu. Mersin’de biri büyükşehir 13’i ilçe olmak üzere 14 sandık önümüze gelecek. 10 belediye şuan bize ait. 10 belediyeyi kazandığımız bir yerde Mersin Büyükşehir’i kazanamamamız teşkilatlar kadın, gençlik kolları, ocak başkanları olarak kendimizi sorgulamamız, sormamız gerekir. Belediye meclisinde çoğunluk bizde. Mecliste, 79 meclis üyesi var, bunun 50 tanesi Cumhur İttifakı’nda. 50’si Cumhur İttifakında olan yani ittifakımızın yüzde 60 ile temsil edilen Belediye Meclisinde eğer biz Büyükşehir Belediyesini alamıyorsak hepimizin kendisini sorgulaması gerekir.

 

“MERSİN SERDAR BAŞKANI SEÇMEZ İSE BÜYÜK BİR KAYIP İÇERİSİNDE OLACAK”

Sayın genel başkanımızın, sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi biz Mersin’i, cumhurbaşkanımıza ve sayın Devlet Bahçeli’ye hediye etmek mecburiyetindeyiz. Onlar bu inançla, imanla, Mersin’deki bu tabloya, heyecana baktılar. İnşallah 31 Mart tarihinde 2 lidere sayın cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bahçeli’ye hediye etmeye hazır mıyız?

Mersin Serdar başkanı seçmez ise büyük bir kayıp içerisinde olacak. Ama ben inanıyorum Mersinli kardeşlerimiz 13 belediye başkanını seçecek” diye konuştu.

 

“SEÇİME 50 GÜN KALDI, EYVAH DEMEDEN BUGÜNDEN GAYRET GÖSTERMELİYİZ”

Daha sonra Cumhur İttifakı’nın kentteki tüm belediye başkan adayların isimlerini tek tek sayarak destek isteyen Elitaş, “Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatacağız, görevimizin bu olması lazım. Görüyorum ki Mersin tamam. Hepimizin görevi Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı bandıktan galip çıkarabilmek için her biriniz il başkanı, milletvekili, bakan, MYKY, Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan gibi koşturmak zorundayız. Yakınlarımızı, dostlarımızı ikna etmek için gayretle çalışmak zorundayız. 50 gün civarında bir süre kaldı. Zaman çok hızlı geçer. 50 gün göz açıp kapayıncaya kadar geçer ‘eyvah’ demeden bugünden gayret göstermeliyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA