Akdeniz Belediyesi kendi asfaltını üretmeye başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Belediyesi kendi asfaltını üretmeye başladı


 

Akdeniz Belediyesinin girişimleriyle ilçeye kazandırılan ve saatte 160 ton üretim kapasitesi olan asfalt plenti tesisi üretime başladı. Akdeniz Belediyesi bütçesinden 1 kuruş harcamadan milyonlarca liralık bir tesise sahip olduklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Artık Akdeniz kendi sıcak asfaltını, kendi soğuk asfaltını üreten belediye kategorisine yükselmiştir” dedi.

Haber Merkezi

 

Sadece Akdeniz ilçesinin değil tüm Mersin’in asfalt ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip, Kürkçü Mahallesine kurulan asfalt plenti tesisi, Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından Akdeniz Belediyesi’ne hibe edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan hibeyle kurulan son teknoloji soğuk asfalt tesisi, Mersin'in son dönemdeki en önemli kazanımlarından biri oldu.

 

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 1 LİRA BİLE ÇIKMADI

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, asfalt plenti ile Sathi Kaplama (soğuk asfalt) Emisyon Tesisini gezerek, personellerden bilgi aldı. Kürkçü Mahallesinde, daha önce de asfalt plenti olarak kullanılan araziler olduğunu belirten Gültak, "Burası Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait. Karayolları Bölge Müdürüyle yaptığımız tahsis anlaşması sonucunda bu arazinin kullanım haklarını biz üzerimize aldık. Daha sonra baktık ki, asfalta çok para gidiyor ve sıkıntılar yaşıyoruz, birçok girişimde bulunduk. Bu girişimlerimizde, kardeş şehir olduğumuz Şahinbey Belediyesi ve Başkan Mehmet Tahmazoğulları ile görüşmelerimiz sonucunda saatte 160 ton asfalt dökebilen bu tesisi 1 lira ödemeden Şahinbey Belediyesinden alarak buraya ikmalini yaptırdık” dedi.

 

“AKDENİZ’E DE BU YAKIŞIRDI”

Tesisin 30 yıl botunca Akdeniz’e ve Mersin’e hizmet edeceğine dikkat çeken Başkan Gültak, “Artık plentimiz çalıştığına göre, sıcak ve soğuk asfaltta rekabet edebileceğiz. Asfalt hizmetini daha uygun fiyatlara gerçekleştireceğiz. Burada da kamu yararına bir tesis açmış olduk. Akdeniz’e bu yakışırdı. Akdeniz kendi sıcak asfaltını, kendi soğuk asfaltını üreten belediye kategorisine yükselmiştir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA