Mersin 74 yıl sonra yine bir kadın belediye başkanı istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin 74 yıl sonra yine bir kadın belediye başkanı istiyor


 

Mersin, Türkiye’de bir ilke imza atarak 1950’de Müfide İlhan’ı belediye başkanı seçerken aradan geçen 74 yılda bir daha böyle bir seçim gerçekleşmemesine tepkiler artarak devam ediyor. KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “Bu tablo Mersin’e yakışmıyor. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde kadın belediye başkanları, görmek istiyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU
 

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Mersin Şubesi, cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlama etkinlikleri kapsamında “Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili” programı düzenledi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlan, Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Mersin Şube Başkanı Gülten Evmez, belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı kadınlar ile çok sayıda davetli katıldı.

 

MERSİN 74 YILDIR KADIN BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEDİ

Burada bir açıklama yapan KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, etkinliğe katılarak destek verenlere teşekkür ederek, Türk kadının belediye başkanı seçme ve seçilme hakkını yasal olarak elde edişinden 20 yıl sonra 1950’de Mersin’in bir kadını Müfide İlhan'ı belediye başkanı seçtiğini anımsattı. “Aradan 74 yıl geçmesine rağmen Mersin bir daha kadın belediye başkanı görmedi” diyen Dinçer, Mersin'de 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkanı erkek. Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerimde kadın belediye başkanları, görmek istiyoruz.

Mevcut 24 kadın muhtar yeniden aday, ayrıca şu ana kadar bizimle iletişime geçen 60’ın üstünde kadın muhtar adayı var. Tüm kadın adaylara başarılar diliyoruz” diye konuştu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA