Karayolları’nın yanıtı Aydıncık’ı tatmin etmedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karayolları’nın yanıtı Aydıncık’ı tatmin etmedi


 

Aydıncık’ta yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Büyükalan mevkiine düşünülen bölünmüş yol projesinin akıbetine ilişkin Karayolları’ndan gelen, “Konu edilen kesimin bölünmüş yola göre onaylı projesi bulunduğu, şantiye iş programı ve ödenekler doğrultusunda, söz konusu kesimde çalışma yapılması planlanmaktadır” yanıtı Aydıncık halkını tatmin etmedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en küçük ilçelerinden olan ancak batı Mersin’de artan trafik yoğunluğundan nasibini alarak büyük sorunlar yaşayan Aydıncık halkının isyanı devam ediyor.

Sık sık yetersiz altyapı eksikliği sorunları ile gündeme gelen Mersin’in Aydıncık ilçesinin Büyükalan mevkiine yapılması beklenen bölünmüş yol projesine ilişkin talebi ise hala karşılık bulmadı.

İlçenin sorunlarına dair 9 başlıkta bir rapor hazırlayarak bunu ilgili ve yetkililerle paylaşan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (AGİKDER), en önemli konu başlıklarından biri olarak takipçisi olduğu çift yönlü yol yapımı ile ilgili nihayet Karayolları Bölge Müdürlüğünden bir yanıt geldi.

 

ÖDENKLER DOĞRULTUSUNDA PLANLANIYOR…

AGİKDER, Cimer üzerinden Karayollarına, Büyükalan mevkiine yapılması beklenen bölünmüş yol projesinin akıbetini sordu.

Ancak Karayolları’ndan gelen, “Konu edilen kesimin bölünmüş yola göre onaylı projesi bulunduğu, şantiye iş programı ve ödenekler doğrultusunda, söz konusu kesimde çalışma yapılması planlanmaktadır” yanıtı Aydıncık halkını tatmin etmedi.  

 

TEHLİKE SAÇMASINA NEDEN VE NE ZAMANA KADAR SEYİRCİ KALINACAK?

 

“SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNDE NEDEN HEP EN SONA BIRAKILIYOR?”

AGİKDER yaptığı açıklama ile Karayollarının yanıtını yetersiz bulmakla eleştirerek, “25 Kasım 2023 tarihinde Aydıncık’ta D-400 Karayolunda eksik kalan bölünmüş yolların neden yapılmadığı sorulmuş, yaşanan sorunları özetlenmiş ve ‘yolun yapımında yetkili olan Karayolları 5.Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere çözüm için bugüne kadar çaba gösteren tüm paydaşların yeniden bu sorunun aşılmasına acil olarak odaklanmalarında yarar görüyoruz” diye çağrımızı yapmıştık. Çağrıların takibini yapmakla mükellefiz.

AGİKDER olarak, bu arada Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde CİMER kanalıyla Karayolları Genel Müdürlüğüne yolun ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi de sormuştuk. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği cevap tarafımıza ulaşmıştır. Bilgilendirme için teşekkür ederiz.

 

KARAYOLLARININ AÇIKLAMASINDA BİLGİ YOK!

Ancak, yazı içeriğinde kamulaştırmayla ilgili hukuki sorunun ne zaman aşıldığı, onaylı projenin hangi süreden bu yana yapımı için beklediği, uzun yıllardır süren bu problemin neden bu zamana kadar çözülemediği, projenin şantiye iş programına ne zaman alınacağı, daha önce bu yollar için ödenek ayrılıp da başka alanlara aktarılıp aktarılmadığı, bu yollar için ödeneğin en azından 2024 içinde ayrılıp ayrılmayacağı hakkında bir bilgi verilmemiştir.

Bu vesileyle, bu yolların en azından onaylı proje aşamasına getirilmesine kadar ki süreçte başta Karayolları 5.Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Aydıncık’taki bölünmüş yolların şantiye iş programına alınma ve ödenek sağlanması müjdesinin en kısa sürede verilmesini ve yapım işinin 2024 yılı içinde tamamlanmasını temenni ederiz.

Ayrıca, yetkili ve etkin olan tüm kesimleri, bu kentin hepinizin bildiği temel sorunlarının çözüm sıralamasının, İlçeler içinde en sonlara bırakılmaması için daha fazla çaba sarf etmeye çağırıyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA