Aratos felsefe okulu yeni dönem ilk ders yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aratos felsefe okulu yeni dönem ilk ders yapıldı


 

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta 20 yıldır yayımlanan Aratos Felsefe Dergisinin bir etkinliği olan ve 2011’de kurulan Aratos Felsefe Okulu, derslere başladı.

Antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos adına oluşturulan felsefe okulunda 12 yıldır çeşitli üniversitelerden akademisyenler gönüllü olarak ders veriyor.

Aratos Felsefe Okulu 2023-2024 12. dönemin ilk dersini Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Adnan Bozkurt tarafından “Sokrates’in Savunması” başlığında verildi.

Aratos Felsefe Okulu dersi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Tarsus evleri sokağında St. Paul Kuyusu yanında kurduğu Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) binasında yapıldı.

Adnan Bozkurt, anti çağın en önemli düşünürlerinden filozof Sokrates’in yaşamını, onun toplumu aydınlatmak için gösterdiği çabayı anlattıktan sonra Atina senatosu ve devletiyle ters düşmesini, iktidarın onu ölüme götüren süreci ile Sokrates’in ölümüne yer verdi.

Felsefe dersine Mezitli Kent Konseyi felsefe topluluğu da katıldı.

Aratos Felsefe Dergisi yayın yönetmeni ders öncesi yaptığı konuşmada, Tarsus’ta ilk dersin ardından Mersin, Silifke, Adana ve İskenderun’da derslere başlanacağını ve Türkiye genelindeki kurdukları okullarda da devam edileceğini belirterek, “Aratos Felsefe Okulları, içinden geçtiğimiz karanlık sürece karşı felsefi aydınlanma çabası içindedir. Emekten yana, yurtsever, ilerici ve aydınlanmacı akademisyenler gönüllü olarak bu çabamıza destek veriyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız felsefe festivalleri, Aratos Felsefe Sempozyumu ve Anadolu’da Felsefeye Yolculuk gibi etkinliklerimizle Tarsus’u felsefenin kenti yapma çabamızı ortaya koyduk.

Toplum, ekonomik ve sosyal bir çöküş içinde olduğunda ve kültürel olarak gerilemeye başladığında bir çıkış yolu arar ve bu noktada felsefeye tutunur. Felsefi aydınlanma karanlıktan çıkışın biricik yoldur. Aratos Felsefe dergisi ve okulu olarak biz de bu aydınlanma çabası içindeyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA