CHP Mersin’e geldi Seçer Özel’e gitti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP Mersin’e geldi Seçer Özel’e gitti!


 

CHP heyeti yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin’e çıkarma yaptığı günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Merkeze giderek karşısında çalıştığı Özgür Özel’i ziyaret etti!

HEDİYE EROĞLU

 

İktidar ve muhalefette yerel seçim hazırlıkları hızlandı. AKP’nin ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın yerel seçim iş birliği görüşmelerinde yaklaşık 40 gün geride kaldı. Bugüne kadar 9 kez bir araya gelen heyetlerin gelecek hafta çalışmayı tamamlaması bekleniyor.

Kurultay nedeniyle yerel seçim hazırlıklarına geç başlayan CHP’de de çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda CHP'li 100 vekil 68 ilde sahaya indi. Adayları dinleyip esnaf ve vatandaşlarla buluşacak vekiller rapor hazırlayacak. İstanbul ve İzmir için ise daha detaylı çalışma yapılacak. Çalışma kapsamında partinin il ve ilçe örgütleri, seçmenler, esnaf, diğer muhalefet partilerinin örgütleri ve tabanları, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılacak. Bu görüşmelerde kente dair nabız yoklanacak, adaylık için hangi isimlerin öne çıktığı sorulacak.

 

ADAY ADAYLARI DİNLENECEK

Çalışmada sadece il ve büyükşehir belediyesi için değil ilçe belediyeleri için de görüşler toplanacak. Heyetler aday adaylarıyla da görüşmeler yaparak kente dair projelerini, neden aday olduklarını da dinleyecek. Aday adaylarının toplumsal karşılığı konusunda bir fikir oluşturulmaya çalışılacak.

 

RAPORLAR SALI GÜNÜNE KADAR İLETİLECEK

Milletvekilleri sorumlu oldukları kentlere ilişkin hazırladıkları raporları önümüzdeki hafta salı gününe kadar genel merkeze iletecek. Tüm iller için hazırlanan raporlar aday belirleme süreçlerinde değerlendirmeye alınacak.

 

CHP HEYETİ MERSİN’DE

CHP Genel Merkezi, yerel seçim öncesi Mersin’deki durumu incelemek ve partinin adaylarını belirlemek adına bir heyet gönderdi. Heyette CHP Parti Meclis Üyeleri Semra Dinçer, Mahir Yüksel ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın yer adı. Önceki gün gelen heyet kentte çeşitli temaslarda bulunarak görüşmeler gerçekleştirdi.

 

CHP PATRONLARA GİTTİ

Bu kapsamda CHP heyeti, yaklaşan yerel seçimler öncesi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetimini ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Divan Üyeleri’nin katıldığı görüşmede iş dünyasının yerel yöneticilerden beklentileri değerlendirildi.

“Mersin’in kanaat önderleri olarak sizlerin fikirleri bizler için çok önemli” diyen Parti Meclis Üyesi Dinçer, “Önümüzdeki süreçte yapmamız ya da yapmamamız gerekenler konusunda görüş almak adına buradayız” dedi.

Fikirlerin alınmasının önemine dikkat çekerek ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, birlik ve beraberlik içinde liyakat içinde yönetim beklediklerini söyledi.

 

SEÇİMLERİNE MÜDAHİL OLMAKLA ELEŞTİRİLEN BARO’DA ZİYARET EDİLDİ

Mersin Barosu Başkanlığının geçen yıl yapılan seçimlere müdahil olmakla eleştirilen CHP’nin mevcut başkan Gazi Özdemir’in kazanmasında önemli bir etken olduğu eleştirileri hafızalardaki yerini korurken CHP heyeti, Baro’yu da ziyaret etti.

CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Semra Dinçer, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve PM üyesi Mahir Yüksel, Baro Başkanı Gazi Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan parti heyeti ile ülkenin çözüm bekleyen sorunları hakkında sohbet edildi.

 

SEÇER’DEN GENEL MERKEZ ÇIKARMASI
Ancak tüm gelişmelerin yaşandığı kentteki hareketli günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Merkeze çıkarma yaptı.

Genel başkanlık seçiminde önce değişim kanadında yer alan ancak sonrasında dönemin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Seçer ve ekibinin özellikle il mahalle delegeleri seçiminden kongreye ve parti üst kurul delegelerinin belirlenmesine kadar ki süreçte tepkiye neden olan partiyi dizayn etme eleştirileri tartışmalara neden oldu.

Seçimleri değişim grubundan Özgür Özel’in kazanması sonrası aday adaylığı sürecinde adaylığının tehlikeye girdiği yorumları gündeme gelen Seçer, seçimlerin yaklaşması ile partiyle arasını düzeltmeye çalışsa da anketlerde çıkan kötü sonuçlar ve parti tabanındaki tepkileri önlemekte zorlandığı gelen bilgiler arasında yer aldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA